avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1941 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Mărfurile care părăsesc România
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Mărfurile care părăsesc România

Buna ziua,

Care este procedura juridica, eventual fiscala, in urmatoarea situatie: un tir incarcat cu marfa societatii trece peste granita, descarca o parte din marfa, revine in tara cu marfa ramasa, si o descarca aici. Transportul este organizat asa din cauza sarbatorilor.
Ce documente presupune aceasta situatie? Procedura?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: hajnal , utilizator 08:36, 30 Aprilie 2019
Buna ziua,

In primul caz, din ce date expuneti, e vorba despre o livrare intracomunitara de marfuri, iar in ideea ca transportul e organizat de o firma,trebuie sa aveti un invoice si CMR in care sa mentionati date cu privire la marfa si client extern. Ptr marfa care face un ocol ptr a fi livrata tot in Romania puteti face o factura pe numele clientului din Romania, cu date complete despre marfa, eventual o nota explicativa anexata cu privire la traseul atipic al marfii si semnatura administratorului.
Ultima modificare: Luni, 29 Aprilie 2019
Constantin Vera, Contabil
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare cmr onilogi onilogi Buna ziua! In urma cu 2 ani am avut un accident rutier cu un ansamblu cap tractor+ semiremorca incarcata cu marfa din Italia cu destinatie Vatra Dornei, ... (vezi toată discuția)
Livrari in comunitate via platforma - dovada apetra apetra Livrari in diverse tari din comunitate. Marfa este incarcata de trasportator de la vanzator si descarcata la platforma sa (transportatorului) din Romania unde ... (vezi toată discuția)
Cmr-ul este obligatoriu pentru transportul de marfa intre tarile ue misstral misstral Daca trimit o marfa din Romania in Italia , avand ca document insotitor un aviz ,mai am nevoie si de CMR? Cum pot face dovada efectuarii transportului daca ... (vezi toată discuția)