avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... rezerva proprietatii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

rezerva proprietatii

Buna ziua!
Rezerva proprietatii se poate aplica si in cazul bunurilor de gen?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: hajnal , utilizator 10:46, 3 Decembrie 2018
Buna ziua!
Va referiti la rezerva succesorala? In cazul acesta, legiutorul nu a facut vreo referire la felul bunurilor, astfel ca sunt incluse toate bunurile care intra in masa succesorala. A se vedea art. 1086 C.civ.
Nu, se refera la contractul de vanzare cumparare cu rezerva dreptului de proprietate.
Si da, se aplica, transferul dreptului de proprietate operand la data individualizarii bunului prin numărare, măsurare, cântărire etc.
Intr-adevar n-am fost suficient de punctuala.
M-am gandit la cntractul de vanzare cumparare si anuma in cazul unor bunuri de gen.
Doresc sa trec in contract ca "Dreptul de proprietate asupra produselor livrate se transferă, de la Vânzător la Cumpărător, la data achitării integrale a preţului de către Cumpărător. Până la data achitării integrale a produselor livrate, marfa se consideră în regim de custodie, fără îndeplinirea altor formalităţi. ". - avand in vedere faptul ca Codul trateaza oarecum separat transferul dreptului de proprietate in ceea ce priveste bunurile de gen, ma gândeam daca este corect sa trec in contract aspectele mai sus mentionate.

Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer titlu de proprietate asupra unor marfuri gabriela f constantin gabriela f constantin Buna ziua, ma intereseaza cand se transfera dreptul de proprietate asupra unor marfuri vandute cu factura ( nu exista contract) cumparatorului- in momentul ... (vezi toată discuția)
Drept rezervatar ice age ice age Parintii mei, care sunt inca in viata, au avut la un moment dat un apartament, o casa si trei masini. Acum cativa ani, au dat sorei mele apartamentul prin act ... (vezi toată discuția)
Dreptul de proprietate in materie comerciala ContSters57637 ContSters57637 In cazul in care intr-un contract plata se face la termen si se mentioneaza ca dreptul de proprietate se transfera la momentul platii integrale a marfii, ... (vezi toată discuția)