avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi
Forum Activitate falvius

Activitate falvius

Aceasta este situatia in care ne aflam:

"Sau suma totala din planul de reorganizare este mai mica decat suma din tabelul de creante?

Daca a fost votat si implementat un plan de reorganizare ce prevedea plata catre dumneavoastra a unei sume mai mici decat suma din tabelul de creante nu puteti recupera diferenta."


Totusi, tinand cont ca am primit doua raspunsuri diferite la intrebarea adresata, mi-ati putea indica, va rog, prevederea legala care indica faptul ca aceste diferente nu se pot recupera?

Va multumesc pentru raspuns!


Bună seara,
Este vorba de creanta admisa la masa credala înscrisă în tabelul definitiv, și care a fost distribuita parțial prin programul de plati din planul de reorganizare; procedura de reorganizare s-a inchis prin continuarea activitatii ca urmare a îndeplinirii tuturor obligațiilor de plata asumate prin planul de reorganizare.
Întrebam cum pot recupera, după închiderea procedurii, diferenta dintre cuantumul creanței ce a fost înscrisă în tabel și suma platita conform programului de plati.
Mulțumesc!

GRINSOLV IPURL a scris:

Am impresia că nu este destul de clar.
Administratorul judiciar a actualizat tabelul definitiv după închiderea procedurii insolvenței?
Sau explicați mai pe larg ce ați vrut să spuneți cu
creantele inscrise in tabelul definitiv al creantelor dupa inchiderea procedurii
respectiv cine a înscris când și prin ce act.
Că după închiderea procedurii încetează atribuțiile administratorului judiciar și nu mai putea întocmi acte în dosar.

Va multumesc pentru raspunsul oferit!

Gabriel Ciurea a scris:

Se poate proceda direct la executarea silită numai dacă aveți deja un titlu executoriu, conform Codului de procedură civilă (înscrierea creanței la masa credală nu constituie titlu executoriu). Altfel, va trebui să formulați o acțiune în pretenții.

Procedura, da, s-a inchis cu reinsertia debitorului în circuitul economic. Este posibila direct executarea silita ținând cont ca creanta a fost înscrisă în tabelul definitiv, sau este necesara introducerea unei acțiuni pentru a obtine o hotărâre judecatoareasca în acest sens? Se poate și pe procedura ordonanței de plata?
Mulțumesc!

Gabriel Ciurea a scris:

Bună ziua,

Dacă procedura de insolvență s-a închis cu reinserția debitorului în circuitul economic vă puteți recupera creanța în condițiile dreptului comun.

Buna ziua,

Ce se intampla cu creantele inscrise in tabelul definitiv al creantelor dupa inchiderea procedurii de reorganizare in baza art. 175 alin. 1 din legea 85/2014?
O parte din valoarea creantei acceptate in tabelul definitiv a fost platita conform Planului de reorganizare, dar nu integral, iar procedura s-a inchis, debitorul iesind din insolventa. Se mai poate recupera prin alte metode de catre creditor diferenta dupa inchiderea procedurii?
Multumesc!

Incetare CIM de drept art. 56 alin. (1) lit. c)
In situatia in care in ziua comunicarii deciziei de pensie anticipata (27.04) salariatul a prestat si activitate, decizia fiind comunicata mai spre sfarsitul programului de lucru prin intermediul postei, cu ce data inceteaza contractul individual de munca? cu data comunicarii (27.04) raportat la prevederile codului muncii sau se aplica dispozitiile codului de procedura civila cu privire la calculul termenelor si in cazul incetarii de drept a contractelor individuale de munca, neluand in calcul ziua comunicarii?
Multumesc!
Răspuns la discuția Modificare retroactiva a CIM
În situația în care conducerea decide modificarea retroactiva a functiei se impune rectificarea tuturor documentelor aferente salariatului unde apare funcția ca de ex pontaj, state de plata, ordine de deplasare etc?
Fisa de post se modifica și ea retroactiv? Pot schimba atribuțiile retroactiv.?...pare cam complicat totuși.
Care ar fi consecințele dacă 2 ani rămâne incadrat greșit, adică pe o funcție pentru care nu îndeplinea condițiile de studii și modificarea o operam doar pentru viitor?
Mulțumesc!
Urmare a unui audit intern s-a constatat ca un salariat a fost incadrat pe un post de economist el având calificare de contabil Se dorește modificarea functiei in conformitate cu studiile salariatului retroactiv prin act aditional care sa produca efecte din urma cu doi ani. Este posibila modificarea retroactiva a CIM prin acordul părților pentru a corecta încadrarea greșită a salariatului? Poate produce efecte pentru trecut o modificare la cim, sau doar pentru viitor.? Ținând cont ca nulitatea cim produce efecte doar pentru viitor, la fel și modificarea...?
Mulțumesc!

Buna ziua!
Printr-o hotarare a instantei de fond am fost obligata la plata unei sume de bani plus cheltuieli de judecata. Daca atac cu apel hotararea doar cu privire la cuantumul cheltuielilor de judecata, exista vreo posibilitate ca hotararea sa devina definitiva sau executorie cu privire la suma de bani la plata careia am fost obligata, sau doar cand se solutioneaza apelul?
Multumesc!