avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Buna ziua! Printr-o hotarare a instantei de fond am ...
Discuție deschisă în Executare silită

Buna ziua! Printr-o hotarare a instantei de fond am fost obligata ...

Buna ziua!
Printr-o hotarare a instantei de fond am fost obligata la plata unei sume de bani plus cheltuieli de judecata. Daca atac cu apel hotararea doar cu privire la cuantumul cheltuielilor de judecata, exista vreo posibilitate ca hotararea sa devina definitiva sau executorie cu privire la suma de bani la plata careia am fost obligata, sau doar cand se solutioneaza apelul?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Stoean Lavinia-Cătălina , Avocat 11:17, 11 Noiembrie 2020
In principiu, instanta de apel se va pronunta numai pe cheltuieli, iar partea din hotarare constand in obligarea la plata unei sume de bani va ramane definitiva.
Hotărârea va rămâne definitivă la data pronunțării soluției din apel, indiferrent ce motive de apel vreți dvs să invocați.

Nu este cu putință ca o hotărâre să rămână definitivă parțial, doar cu privire la anumite aspecte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarârea primei instante este definitiva si executorie? gina2010 gina2010 Buna ziua, am nevoie sa stiu daca hotararea in prima instanta ( tribunal) este definitiva si executorie; mentionez ca este vb despre relatii de munca; ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara - data inceperii platii mihaelabellinvia mihaelabellinvia Buna ziua! Am avut in curs o ordonanta presedentiala care mi-a fost acceptata in parte, adica doar pensia alimentara, iar in hotarare scrie asa: \"Stabileşte ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca GreenSkittles GreenSkittles Am avut 2 intalniri de proces printre care ultima fiind pe data de 12.05.2011 si am aflat solutia \"Solutie: Admite cererea. Obligă pârâtul să plătească ... (vezi toată discuția)