avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1049 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modificare retroactiva a CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modificare retroactiva a CIM

Urmare a unui audit intern s-a constatat ca un salariat a fost incadrat pe un post de economist el având calificare de contabil Se dorește modificarea functiei in conformitate cu studiile salariatului retroactiv prin act aditional care sa produca efecte din urma cu doi ani. Este posibila modificarea retroactiva a CIM prin acordul părților pentru a corecta încadrarea greșită a salariatului? Poate produce efecte pentru trecut o modificare la cim, sau doar pentru viitor.? Ținând cont ca nulitatea cim produce efecte doar pentru viitor, la fel și modificarea...?
Mulțumesc!

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:13, 25 Octombrie 2022
Prin actul aditional modificarea va avea efecte doar pentru viitor.
Exista o astfel de posibilitate . Se practica la unii angajatori.
În situația în care conducerea decide modificarea retroactiva a functiei se impune rectificarea tuturor documentelor aferente salariatului unde apare funcția ca de ex pontaj, state de plata, ordine de deplasare etc?
Fisa de post se modifica și ea retroactiv? Pot schimba atribuțiile retroactiv.?...pare cam complicat totuși.
Care ar fi consecințele dacă 2 ani rămâne incadrat greșit, adică pe o funcție pentru care nu îndeplinea condițiile de studii și modificarea o operam doar pentru viitor?
Mulțumesc!
Dacă se modifica funcția, atunci se va modifica și fisa postului..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificarea cartii de munca pe baza unui act aditional despre care habar n-aveam! ContSters24933 ContSters24933 Am lucrat mai bine de 2 ani si jumatate pentru o companie cu CIM pe functia de referent economist. Probleme cu compania in sine nu prea am avut... mai mult ... (vezi toată discuția)
Schimbare functie retroactiv este legal sau nu? emil32 emil32 buna ziua, se poate schimba functia retroactiv cu act aditional? in 2005 se incheie cim cu functia de economist, dupa un an, in 2006 semnez un act aditional ... (vezi toată discuția)
Se poate anula concedierea in instanta? b0g23 b0g23 buna ziua, cazul meu este urmatorul: - lucrez la o societate comerciala incepand aprilie 2010, contract nedeterminat, studii superioare; - am primit decizie ... (vezi toată discuția)