De doua saptamani sunt constant agresata verbal la locul de munca, de catre un nou manager. Acest manager nu accepta alte opinii, nu poate sa asculte cand oricine are ceva de spus. Ridica tonul pt a face cealalta parte sa taca si toti sa accepte ceea.ce afirma el. Nu se intampla doar cu mine, ci cu toti subordonatii sai. Incearca sa intimideze, sa te faca sa ti fie frica si sa nu mai ai nimic de spus. Cum as putea proceda pentru a opri aceste tip de comportament?
Multumesc pt raspuns. Am verificat. In contractul individual de munca este precizat programul de lucru 09:00-18:00, cu o ora pauza de masa, ora care nu este considerata timp de lucru. In contractul colectiv este prevazut intervalul orar 12:00-14:00 pentru folosirea pauzei de masa. Pauza de masa poate fi luata oricand in acest interval. Cererea managerului a venit pe fondul unor esecuri ale sale ca manager si a identificat ca si cauza a acestor esecuri, lipsa mea o ora de la laptop, in interval orar al pauzei de masa. Considera ca trebuie sa il informez daca am nevoie de pauze in timpul programului de lucru, insa acesta este un drept al meu prin contract. Nu cunoaste legislatia si nici informatii despre contractele de munca. Suntem vizati atat eu, cat si echipa mea.
Buna ziua! Este legala folosirea screen shots in timp ce sunt in pauza de masa, si sa fiu obligata sa informez daca am nevoie de pauza in timpul programului de lucru? Mentionez ca apar away strict in pauza de masa. Am primit email de la un manager direct, extern , nou, dintr o alta tara, care nu cunoaste legislatia romaneasca Mi s a cerut sa l informez daca am nevoie de pauza in timpul programulului de lucru, deoarece in repetate randuri a dorit sa ma contactese in acel interval, iar eu apaream away de 45 min, 50 min, emailul fiind documentat cu imaginea teams ului meu si minutele de cat timp eram away. Este legal dpdv GDPR si Codul Muncii? Ce masuri pot lua in aceasta situatie?
Sotul meu este cetatean turc. Are permis de sedere romanesc reintregire familie si are rezidenta fiscala in Romania. A primit o oferta de la o companie turceasca. Compania este localizata in Turcia, are sediul doar acolo si salariul, taxele vor fi platite acolo. Noi locuim in Romania. Cum trebuie sa procedeze in Romania, pentru a fi in regula din punct de vedere fiscal, in conditiile realizarii veniturilor din salarii in strainatate - Turcia?
Daca am redus pretul unui produs de la 10lei la 7lei (pret achizitie 3lei, deci nu am vandut in pierdere), in perioadele urmatoare este permis sa cresc din nou pretul la 10lei?