Buna ziua! Este legala folosirea screen shots in timp ce sunt in pauza de masa, si sa fiu obligata sa informez daca am nevoie de pauza in timpul programului de lucru? Mentionez ca apar away strict in pauza de masa. Am primit email de la un manager direct, extern , nou, dintr o alta tara, care nu cunoaste legislatia romaneasca Mi s a cerut sa l informez daca am nevoie de pauza in timpul programulului de lucru, deoarece in repetate randuri a dorit sa ma contactese in acel interval, iar eu apaream away de 45 min, 50 min, emailul fiind documentat cu imaginea teams ului meu si minutele de cat timp eram away. Este legal dpdv GDPR si Codul Muncii? Ce masuri pot lua in aceasta situatie?
In primul rand cititi regulamentul intern, contractul individual si cel colectiv de munca sa vedeti ce mentioneaza acestea in legatura cu pauza de masa.
E normal sa informati managerul direct si/sau colegii cand plecati la masa sau veti lipsi mai mult timp. Cerinta managerului nu este ilegala conform codului muncii.
Ar putea fi o incalcare a GDPR daca ar face public acel screenshot si ar contine informatii personale despre dvs (nume, prenume, fotografie, etc...)
Multumesc pt raspuns. Am verificat. In contractul individual de munca este precizat programul de lucru 09:00-18:00, cu o ora pauza de masa, ora care nu este considerata timp de lucru. In contractul colectiv este prevazut intervalul orar 12:00-14:00 pentru folosirea pauzei de masa. Pauza de masa poate fi luata oricand in acest interval. Cererea managerului a venit pe fondul unor esecuri ale sale ca manager si a identificat ca si cauza a acestor esecuri, lipsa mea o ora de la laptop, in interval orar al pauzei de masa. Considera ca trebuie sa il informez daca am nevoie de pauze in timpul programului de lucru, insa acesta este un drept al meu prin contract. Nu cunoaste legislatia si nici informatii despre contractele de munca. Suntem vizati atat eu, cat si echipa mea.
Munca de noapte
Tomita9371
Buna,
Lucrez de luni până vineri in intervalul 19:30-04:00, incluzând ore de nopate, durata de lucru 8,5h. La final de luna, pentru orele de noapte, care ... (vezi toată discuția)