avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Munca de noapte
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Munca de noapte

Buna,
Lucrez de luni până vineri in intervalul 19:30-04:00, incluzând ore de nopate, durata de lucru 8,5h. La final de luna, pentru orele de noapte, care ar trebui sa fie 6, îmi sunt raportate doar 5.30, pe motiv că se scade pauza de 30 de minute din totalul de 60 pe care îl am. Menționez că doar in departamentul.meu se procedează asa. Este ok sa se facă asta?
Va mulțumesc anticipat. Sunteți cei mai tari!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:48, 1 August 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In ce interval orar aveti pauza de masa?
Nu am un program anume de luat pauza. Regula este că la început de tura si spre final de tura (1 ora la fiecare) sa nu se ia pauza. Dar nu suntem condiționați sa luăm în anumite intervale.

Cornel Vasile a scris:

In ce interval orar aveti pauza de masa?

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cum se ia pauza de masă ar trebui să fie specificat în contractul colectiv de muncă sau, dacă nu aveți, în regulamentul intern - deci ori să fie precizat intervalul orar, ori să scrie că o puteți lua oricând doriți, mai puțin în prima și ultima oră din tură. Cereți în scris amănunte conducerii despre asta.

Mai multe despre pauza de masă puteți citi aici:
(...) nici în privința momentului nu există o dispoziție expresă, aceasta fiind oarecum identificabilă, fiind obligatorie acordarea sa după șase ore de muncă, iar, în cazul tinerilor care nu au împlinit 18 ani, după patru ore și jumătate.

www.avocatnet.ro/articol_567...
Deci ar fi explicabil că vi se scad orele de noapte, însă spuneți că doar în departamentul dvs. se procedează așa. Nu e în regulă, pentru toată lumea trebuie să fie la fel.
Ultima modificare: Marți, 1 August 2023
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In general, la majoritatea angajatorilor unde se acorda, pauza de masa se ia pe la jumatatea programului de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! contractual am semnat pentru 8 ore de munca, recent ... Angajat17 Angajat17 Buna ziua! Contractual am semnat pentru 8 ore de munca, recent am fost mutat pe schimbul II (doar pe acest schimb, fara posibilitatea de a schimba vreodata ... (vezi toată discuția)
Pauza de masa papic papic Buna ziua, durata si timpul pauzei de masa trebe sa fie comunicat angajatului? Un angajat lucreaza 12 ore/noapte , dar este pontat doar 11 ore , 1 ora ... (vezi toată discuția)
Munca de noapte violetta.manea violetta.manea Buna ziua, Am o nelamurire in privinta programului de noapte. De exemplu programul meu de lucru poate fi dupa cum urmeaza: Luni: 09:15-21:15 Marti: ... (vezi toată discuția)