avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Activitate F.B.

Activitate F.B.

Titlul de mostenitor al batranului este din 1980,iar la acea data,surorile lui,care figureaza si in titlul de proprietate din 1996,au renuntat la calitatea lor de mostenitoare doar in ce priveste casa si terenul care apare si in titlul din 1996.
Eu am intabulat casa și terenul in decembrie 2015,dar in fapt am intrat in posesie in iunie 2014,data de la care toate obligațiile și căzut în sarcina mea, și pe care mi le-am achitat.

Liliana Gradinaru a scris:

Luati actele si mergeti la un avocat sa vada exact cum si in ce baza aveti intabularea si tot. Pare undeva o simulatie, insa termenul va ajuta. e nevoie sa vedem si data intabularii, Nu imi este clara ordinea actelor, terenul este si in titlu si in certificat? E ceva ciudat in ordinea actelor, nu stiu.

Buna ziua!Va rog să mă ajutați cu un răspuns în următoarea speță;
O familie(soțul născut în 1925,sotia nascuta in 1927) au avut doi băieți.Unul dintre băieți a fost căsătorit(născut 1951),iar în urma căsătoriei a rezultat o fata născută în 1976,iar după un an a divorțat,fiica rămânând în grija mamei,cel de-al doilea fiu(născut 1954) nu a fost căsătorit și nici nu a avut copii.Parintii(bătrânii) au decedat în 2003 soțul, respectiv în 2007,soția .Ambii fii au locuit la aceeași adresă împreună că părinții.
In 2013,a decedat fiul care a avut o fiică.
In anul 2014,fiul supraviețuitor,,care nu a avut moștenitori,îmi face o promisiune de vânzare pentru casa și terenul casei,in baza unui certificat de moștenitor din 1980.Aici apare problema!!!Fiul are același nume și prenume cu tatăl!!De fapt titlul de proprietate,se referea la tatăl lui.
Am fost la mediator,am ajuns in instanță care a certificat înțelegerea noastră,in baza respectivului certificat de moștenitor,iar instanța a hotărât eliberarea unui act care sa tina loc de act autentic de vânzare cumpărare,el rezervandu-si dreptul de uzufruct viager.
Am intabulat casa și terenul pe numele meu din 2014.
In 2023 acesta a decedat,iar eu m-am ocupat de cele necesare înmormântării.
Suntem în 2024,și aflu că există un titlu de proprietate emis in 1996 pe numele bătrânului, tatăl celor două fii,și a trei surori ale lui, pentru o suprafață de teren arabil+plus suprafață de teren pe care este amplasata casa pe care eu am cumparat-o și intabulat-o!Doar suprafața de teren!
Moștenitorii surorilor bătrânului intentioneaza să deschidă succesiune pentru terenul din acest titlu de proprietate. Înțeleg că o să intre la succesiune și nepoata bătrânului,și urmașii surorilor.
Întrebarea mea este la ce risc mă supun eu in situația de mai sus?
Pot pierde casa și terenul?
La o adică pot face apel la uzucapiune,având în vedere că de peste 10 ani dețin casa și terenul și plătesc impozit la primărie în numele meu?!
Buna ziua! As dori sa știu (daca se poate și cu referire la cadrul legal) de către ori se poate susține examenul de absolvire/licență în cadrul Academiei de Poliție? Mulțumesc!
Răspuns la discuția Uzucapiune
Mulțumesc! Cu stima!

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Trebuie văzute actele și analizata situatia de fapt asa cum va proceda și instanta de judecată.

Răspuns la discuția Uzucapiune
Mulțumesc pentru răspuns, dar calitatea mea este de arendator, nu de arendaș. Cat despre acte, nu am nici un fel de acte pe cele 2ha, dat contractul de arendă in vigoare.

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

În astfel.de cazuri trebuie mers cu actele la avocat pentru o examinare juridica a cazului.
Termenul este de 30 de ani dar este posibil sa nu se poată ceea ce vreți.
După ce se vor analiza actele se va putea discuta mai.clar de șanse dar dacă sunteți arendas nu puteți pe uzucapiune.

Claudiu Lascoschi
BUCUREȘTI

Discuție Uzucapiune
Buna ziua! In anul 2006,am încheiat un contract de arenda cu o societate agricola, pentru o suprafață de teren extravilan de 5ha. Pentru suprafața de 3ha dețin certificat de moștenitor, iar pentru 2ha am dat o declarație pe propria răspundere(scrisă de mana), precum că suprafața respectivă reprezintă un schimb pe care bunicul meu l-a făcut(prin înțelegere verbală in anii 90) cu o alta persoana din altă localitate, fara sa dețină acte pentru el.
Întrebarea mea este dacă /când aș putea să invoc uzucapiunea pentru a intra în posesia acestei suprafețe de 2ha, având în vedere că din 2006 și până în anul 2025 am contract de arenda fără întrerupere. Mulțumesc pentru ajutor!
Să revin cu plângere la ANPC, reclamând ce, mai precis? Din punctul lor de vedere, din discuții, mi-au spus că mai mult nu pot face, și trebuie să mă adresez instanței.

Ionut.ion a scris:

Reveniti cu plangere la dumnealor,ANPC, e posibil sa i chemati in instanta pentru recuperarea pagubei, daca nici eventuala amenda nu i sperie...

Cum pot forța aplicarea hotărârii date de ANPC?