avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzucapiune

Buna ziua! In anul 2006,am încheiat un contract de arenda cu o societate agricola, pentru o suprafață de teren extravilan de 5ha. Pentru suprafața de 3ha dețin certificat de moștenitor, iar pentru 2ha am dat o declarație pe propria răspundere(scrisă de mana), precum că suprafața respectivă reprezintă un schimb pe care bunicul meu l-a făcut(prin înțelegere verbală in anii 90) cu o alta persoana din altă localitate, fara sa dețină acte pentru el.
Întrebarea mea este dacă /când aș putea să invoc uzucapiunea pentru a intra în posesia acestei suprafețe de 2ha, având în vedere că din 2006 și până în anul 2025 am contract de arenda fără întrerupere. Mulțumesc pentru ajutor!
Ultima modificare: Joi, 8 Iulie 2021
F.B., utilizator
Cel mai recent răspuns: F.B. , utilizator 10:48, 9 Iulie 2021
În astfel.de cazuri trebuie mers cu actele la avocat pentru o examinare juridica a cazului.
Termenul este de 30 de ani dar este posibil sa nu se poată ceea ce vreți.
După ce se vor analiza actele se va putea discuta mai.clar de șanse dar dacă sunteți arendas nu puteți pe uzucapiune.

Claudiu Lascoschi
BUCUREȘTI
Ultima modificare: Joi, 8 Iulie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Mulțumesc pentru răspuns, dar calitatea mea este de arendator, nu de arendaș. Cat despre acte, nu am nici un fel de acte pe cele 2ha, dat contractul de arendă in vigoare.

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

În astfel.de cazuri trebuie mers cu actele la avocat pentru o examinare juridica a cazului.
Termenul este de 30 de ani dar este posibil sa nu se poată ceea ce vreți.
După ce se vor analiza actele se va putea discuta mai.clar de șanse dar dacă sunteți arendas nu puteți pe uzucapiune.

Claudiu Lascoschi
BUCUREȘTI

Trebuie văzute actele și analizata situatia de fapt asa cum va proceda și instanta de judecată.
Mulțumesc! Cu stima!

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Trebuie văzute actele și analizata situatia de fapt asa cum va proceda și instanta de judecată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren nedeclarat Volc Volc Buna ziua. O sa cumpar un teren extravilan de 1ha pentru ca proprietarul atat are suprafata declarata, terenul in sine are in jur de 3ha dar restul suprafetei ... (vezi toată discuția)
Teren agricol dritaS dritaS buna ziua,am unteren agricol de 3ha din care pe titlu de proprietate scrie 2,4 fanate si 0,6 arabil . Terenul e dat in arenda din 2011 si este integral lucrat ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren ivanvintilica ivanvintilica Suntem trei frati mostenitori cu certificate de mostenitor asupra unei suprafete de teren arabil in suprafata de 5ha. Nu avem cadastru si intabulare pe acest ... (vezi toată discuția)