avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Teren agricol
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Teren agricol

buna ziua,am unteren agricol de 3ha din care pe titlu de proprietate scrie 2,4 fanate si 0,6 arabil . Terenul e dat in arenda din 2011 si este integral lucrat (tote cele 3ha).Ieri am primit o adresa pentru plata impozitului pe teren. Cum este mai bine sa procedez: sa-l las asa cu 2,4ha fanate si 0,6 arabil si sa platesc actualul impozit sau asa cum am fost informat din partea primariei sa-l trec arabil in totalitate prin schimbarea titlului si atunci va fi un impozit mai mare ,dar cu titlu pe toate cele 3ha de teren arabil si ma gandesc ca asa la o aventuala vanzare este mai scump?
astept cu nerabdare o informare. multumesc!
Cel mai recent răspuns: dritaS , utilizator 20:07, 22 Ianuarie 2014
Terenul agricol este teren agricol indiferent de destinatie (arabil,pasuni,faneata), numai impozitarea se face diferit.Mai exista si obligatia de a fi lucrat cel arabil! Daca il veti vinde, cumparatorul ii poate schimba destinatia cum doreste iar pretul nu poate fi influentat decat in mod "rautacios".Clasificarea poate fi un avantaj chiar pentru un virtual cumparator, pentru perioada in care va face investitii pentru ai da o eventuala destinatie noua.
Decizia va apartine iar arendasul nu are de obiectat/suferit!!
Inteleg asadar ca nu este o problema daca ramane asa(2,4ha faneata si 0,6ha arabil) pe titlu, iar terenul aste in continuare lucrat integral (cultivate cele 3ha)de catre arendas. Deasemenea cota stabilita din arenda nu poate fi diminuata de catre arendas pe motiv ca pe titlu este trecut mai mult faneata deoarece pamantul este actualmente arabil.
Cu arendasul discutati arenda(procentul din produse cuvenit la toata suprafata) functie de ce seamana/cultiva nu ce scrie in acte.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Ianuarie 2014
nucu$, utilizator
multumesc mult pentru informatiile pretioase!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare destinatie teren arabil in faneata/padure/livada am ... danutza33 danutza33 Schimbare destinatie teren arabil in faneata/padure/livada Am un teren arabil extravilan de 1 ha+ si as vrea sa ii schimb destinatia in orice altceva ... (vezi toată discuția)
Schimbare categorie folosinta pasune paunvlad87 paunvlad87 Sunt detinator (persoana fizica) de pasune, prin CVC avand la baza Titlu de Proprietate. Terenul este intabulat, teren agricol, pasune. Doresc schimbarea ... (vezi toată discuția)
Construire casa pe teren intravilan - fanata in mun. cluj-napoca ancaudan ancaudan Buna ziua, Dupa aprobarea noului PUG in Mun. Cluj-Napoca (ian 2015), terenul pe care il detin si-a modificat Regimul Tehnic din UTR = L3c in UTR A - ... (vezi toată discuția)