avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Schimbare categorie folosinta PASUNE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Schimbare categorie folosinta PASUNE

Sunt detinator (persoana fizica) de pasune, prin CVC avand la baza Titlu de Proprietate. Terenul este intabulat, teren agricol, pasune. Doresc schimbarea categoriei in arabil (nu se scoate din circuitul agricol). Ma angajez sa efectuez toate lucrarile necesare (arat, erbicidat, etc.). Raspunsul OCPI a fost ca nu se poate conform OUG 34/2013 (art.20) si a legii 86/2014 care stipuleaza ca este interzis acest lucru. Studiind legile invocate, am descoperit ca aceasta masura se refera doar la pasunile in care statul este actionar majoritar, modificandu-se in legea 18 art78, alin.1 si introducandu-se SUB ACEST ALINIAT ALTELE 3 (1.1,1.2 si 1.3), dar care fac referire (in opinia mea) strict la acele pajisti in care statul este actionar (alin1.). Ternul in cauza apartinand unei persoane fizice private se incadreaza in alin .2 art.78 al legii 18, care a ramas NEMODIFICAT si care mentioneaza faptul ca eu am obligatia sa anunt autoritatile de aceasta schimbare de categorie, nefiindu-mi impusa nici o restrictie (pot sa modific in arabil, vie, livada - care sunt toate categorii agricole - NU SE SCOATE DIN CIRCUIT ). GRESESC interpretand astfel legea?
Cel mai recent răspuns: Cristian Fara , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 12:39, 8 Decembrie 2014
Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 34 din 23 aprilie 2013
Art. 4.
(1) Deţinătorii de pajişti, astfel cum sunt definiţi la art. 2 lit. F( deţinători de pajişti - titularii dreptului de proprietate, ai altor drepturi reale asupra acestora sau cei care, potrivit legii civile, au calitatea de posesori ori deţinători precari ai pajiştilor), sunt obligaţi să menţină suprafaţa totală ocupată cu pajişti la 1 ianuarie 2007, aşa cum este prevăzut în primul paragraf al alin. (2) al art. 6 din Regulament, şi înregistrată în registrul agricol ca păşune/fâneaţă la acea dată, inclusiv cele aflate în administrarea ADS.

Eu am inteles ca nu conteaza detinatorul nici felul proprietatii ci doar suprafata de pajiste (=fanat/pasune) deci daca aveti in registrul agricol 1000mp fanat si 1000mp arabil - dupa ce schimbati categoria de folosinta trebuie sa rezulte 1000mp fanat/pasune si restul nu conteaza... (ati putea lua alt teren arabil de aceasi suprafata si sa il transformati in pasune in locul celui pe care il arati.... #-o )

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare categorie de folosinta pasune paunvlad87 paunvlad87 Sunt detinator (persoana fizica) de pasune, prin CVC avand la baza Titlu de Proprietate. Terenul este intabulat, teren agricol, pasune. Doresc schimbarea ... (vezi toată discuția)
Intrebare conditii construire cabana GabrielDobrescu GabrielDobrescu Care sunt conditiile in vederea construirii unei cabane pe teren extravilan la Campulung Moldovenesc.Multumesc. (vezi toată discuția)
Scoatere teren din circuit agricol G.V. G.V. Buna ziua, am o intrebare, am un teren intravilan, si vreau sa construiesc pe el.La primarie mi-a spus ca nu se da autorizatie de contruire pana cand nu este ... (vezi toată discuția)