avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Activitate aaalleecczzz

Activitate aaalleecczzz

Buna seara,

Am o Intreprindere Individuala de prestari servicii, contabilitate in partida simpla, sistem real si as dori sa stiu ce registre trebuie sa completez.
Codul CAEN este 9003 - activitati de creare artistica.
Am cumva nevoie si de Nota de Receptie si Bon de Consum?

Multumesc, o seara placuta!
Multumesc mult! O sa-mi achizitionez o casa de marcat.

O zi buna!
Mi-am infiintat saptamana trecuta o Intreprindere Individuala ce are codul Caen 9003. Pana la urma, sunt obligat sa imi achizitionez casa de marcat avand in vedere ca voi presta servicii de creatie artistica (pictura, sculptura, etc.) la sediu sau la client acasa si este posibil sa am perioade in care nu am comenzi?
Nu prestez o activitate ce presupune ca voi avea clienti zilnic...

Multumesc!
Multumesc mult pentru lamurire!

Am uitat insa sa mai intreb ceva:

Pana la urma, sunt obligat sa imi achizitionez casa de marcat avand in vedere ca voi presta servicii de creatie artistica (pictura, sculptura, etc.) la sediu sau la client acasa si este posibil sa am perioade in care nu am comenzi?
Nu prestez o activitate ce presupune ca voi avea clienti zilnic...

Multumesc, o zi buna!
Buna dimineata,

Mi-am infiintat saptamana trecuta o Intreprindere Individuala ce are codul Caen 9003. Pentru ca am ajuns intr-un punct unde am ramas confuz (am tot incercat sa ma documentez dar la cate pareri diferite sunt, nu stiu ce sa mai cred... mai ales ca am tot gasit ca nu mai este necesara stampila) si doresc sa va adresez cateva intrebari:

1. - In cazul unei Intreprinderi Individuale, mai este necesara stampila?
2. - Daca da, mai exact ce documente trebuie stampilate si ce documente nu trebuie stampilate?
3. - In afara de denumirea "Intreprindere Individuala", "Numele Intreprinderii", "CUI....... sau CIF.............", "Orasul si Tara" - mai trebuie trecut si "F-ul"?
4. - Forma este obligatorie sa fie rotunda?
5. - Are importanta daca tusul este albastru sau negru?

Multumesc!
Buna seara,

Am o rugaminte la dumneavoastra legata de o nelamurire cu impozitul unei locuinte proprietate privata unde se va regasi si sediul cu activitate al unei Intreprinderi Individuale cu activitate in domeniul artistic (pictura, sculptura, reconditionari obiecte...)
Doresc ca saptamana viitoare sa imi infiintez o Intreprindere Individuala si sediul social o sa fie la casa, la adresa unde locuiesc. Proprietari sunt parintii mei si voi face un contract de comodat, iar cheltuielile cu utilitatile nu le voi deconta deloc pe firma. Acum, intrebarea este: in acest caz, impozitul pe locuinta ramane ca pentru una rezidentiala (se poate incadra in cea mixta)? Activitatea o voi desfasura intr-o anexa a casei.
Din ce am inteles, daca nu se deduc cheltuielile cu utilitatile, impozitul pe locuinta ramane ca pentru una rezidentiala...

Va multumesc frumos!