avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1131 soluții astăzi
Forum Activitate MIRELAUTIU

Activitate MIRELAUTIU

Bună ziua și La mulți ani!
Sunt pensionata anticipat, cu reducerea vârstei de pensionare pentru cei 14 ani lucrați în gr. II de munca, din iulie 2020.
Acum ma voi angaja, pentru perioada determinata (cel puțin pana la 31 august 2024) la Casa Județeană de pensii, pe postul de referent în cadrul colectivului care face evaluarea dosarelor în vederea recalculării.
Vă rog să îmi spuneți dacă voi avea dreptul sa cumulez pensia cu salariul? Nu reușesc sa înțeleg dacă s-a modificat sau nu legislația după decizia CCR din luna octombrie 2023.
Multumesc frumos!
Am avut un credit de 15000 lei la un IFN tip CAR. La un moment dat nu am mai putut plati ratele si dosarul mi-a fost dat unui executor. Acesta si-a adaugat taxele iar in final, suma totala supusa popririi din salariu a fost de 10728 lei din care: 9054 lei credit restant + dobandai si taxe executor - 1674,74 lei. Sumele au inceput sa fie virate de executor din noiembrie 2016, ele fiind diferite in functie de sumele retinute si virate de angajator, salariul meu fiind variabil de la o luna la alta, in functie de anumite bonusuri lunare. Ceea ce vreau sa intreb este daca este corect sa se mai calculeze dobanda in fiecare luna dupa ce creditul este supus executarii? Este corect ca sumele virate sa fie impartite aleatoriu pe credit si dobanda, uneori, de exemplu, dintr-o rata de 763 de lei, 700 de lei au foat trecuti doar la dobanda si doar 63 de lei la credit. In aceste conditii creditul a scazut mai incet iar dibanda s-a tot adaugat, lunar aproape la acelasi sold.
Răspuns la discuția Raspunderea financiara
Va multumesc mult, pentru raspuns si promtitudine!
Buna ziua,
Am fost sef de magazin la un magazin in care s-au produs sustrageri de sume de bani, atat din sertarele caselor cat si din seif, ajungandu-se la o paguba in jur de 5000 de lei. Seful direct a decis ca intregului personal sa i se retina o anumita suma de bani din salariu iar mie, pentru neglijenta in serviciu si indeplinirea defectuoasa a atributiilor, in concret ca nu am verificat si anuntat din timp ca se intampla astfel de fapte, a decis sa mi se retina jumatate din suma. Specific faptul ca urmarindu-se camerele de supraveghiere, s-au descoperit angajati care luau bani din sertarele caselor si un sef de tura care a sustras chiar din seif o suma de bani. Doresc sa stiu daca seful direct poate decide singur cine si cat trebuie sa plateasca pentru recupererarea prejudiciului, tinand cont ca s-au descoperit faptasii, mai mult, mie oprindu-mi intreaga suma aferenta salariului pentru luna martie. In plus, vreau sa spun ca jumatate din salariu imi este grevat de popriri. Pe parcusul activitatii mele la companie, nu am avut pana acum nicio sanctiune legata de activitatea mea. Care sunt dispozitiile din Codul Muncii, aplicabile acestui caz? Cum trebuie sa procedez ca sa mi se aplice doar sanctiunile legale si nu ambitia unui sef care isi doreste doar sa se razbune pe mine, din diferite motive? Multumesc!
Va rog sa imi spuneti cu ce documente pot sa imi ridic intreaga suma din contul de salarii de la banca, pe care mi s-a instituit poprire de la executor judecatoresc, in conditiile in care in aceasta luna am fost doar in concediu medical si suma care va fi virata de angajator reprezinta doar indemnizatia pentru concediu medical? Multumesc!