avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Activitate Elena.A.

Activitate Elena.A.

Bună ziua!
Am o speță mai... interesantă.
Am un contract de muncă pe perioadă nedeterminată. Lucrez aici de mulți ani. Vreau să-mi iau un prim credit ipotecar, având scor FICO 724.
Aici intervine problema mea: după câteva luni de la aprobarea creditului și cumpărarea imobilului, vreau să-mi dau demisia. Voi sta minim un an neangajată, fără alt venit oficial, dar voi avea posibilitatea de a-mi plăti ratele de fiecare dată (din ajutor de la părinți plus bani puși de mine la saltea).

Ce probleme reale pot apărea în acest caz? Se întâmplă ceva concret după ce îmi încetează contractul de muncă? Vine fiscul peste mine să mă întrebe de unde am bani de rată dacă nu mai am serviciu?
Ce se întâmplă, concret, în astfel de cazuri?

Mulțumesc anticipat.
Am încercat deja asta cu unul dintre foștii angajatori. Mi-a trimis un extras din revisal căruia i-a înlocuit titlul cu "Adeverință".
Nu a fost ok hârtia.
Ideea e că habar n-a avut ce să-mi trimită, iar după conversația telefonică ulterioară extrem de umilitoare pt mine, efectiv am renunțat total la ideea de a mai lua personal legătura cu vreunul dintre ei.

Cornel Vasile a scris:

Puteti trimite solicitarea scrisa prin posta cu confirmare de primire.

Bună ziua!
M-am angajat recent la un spital de stat, iar pt a-mi recunoaște vechimea în muncă și a fi plătită conform gradului aferent, trebuie să duc adeverințe de la foștii angajatori. Din motive personale (experiențe foarte urâte), nu doresc să merg personal la niciunul dintre ei.
Am fost la ITM, am luat extrase din Revisal, dar la serviciu vor neapărat acele adeverințe de la fiecare fost angajator, pe care din necunoștință de cauză nu le-am cerut și nici nu mi-au fost date când am plecat.
Cei de la ITM mi-au spus că ei intervin doar dacă foștii angajatori mă refuză, dându-le amendă.
Repet, eu sunt cea care nu dorește să ajungă față în față cu respectivii.
Ce soluții am în acest caz?
Pot angaja un avocat care să-mi ceară el adeverințele?
Sau ce pot face?
Este legal să înregistrez audio proba orală/interviu la o instituție de stat? Dumnealor au oricum camere video în sala de concurs, dar noi, concurenții, nu avem acces la acele imagini. Contestațiile sunt întotdeauna respinse.
Sincer, nu știu cum să îmi fac dreptate. Am obținut cea mai mare notă la proba scrisă, iar la interviu m-au picat pe nedrept, pt a li se oferi posturile altor concurenți.
Vreau să mai particip o dată în viitor, dar vreau să îmi iau toate măsurile de precauție pt a stopa fraudarea concursului.
Este legal să înregistrez proba orală, pentru a demonstra că nu am greșit absolut nimic?
Dacă nu, ce aș putea face în acest sens?