In primul rand va multumesc mult pentru raspunsuri. Corect platesc tva-ul si restul de banii ii iau inapoi ca si suma imprumutata. Dar in momentul cand vand masina la suma respectiva incasata platesc si impozit pe profit 16% sau nu ?
Firma nu are angajati deloc eu sunt administrator si are ca domeniu de activitate intermediere vanzari diverse... pe scurt vand anumite lucruri printr-o firma mai mare iar la finalizarea unei vanzari tai factura de comision catre firma mare.
Imprumutul catre firma mea este facut tot de mine :) ca si persoana fizica. Urmeaza sa inchid firma si sa devin angajat al firmei mari, masina fiind pe firma mea aici apar problemele enumerate mai sus in primul post... Imi cer scuze ca nu am oferit de la inceput toate informatiile daca mai sunt nelamuriri va raspund cu cea mai mare placere!
Pe scurt nu mai am nevoie de SRL insa am cumparat in urma cu 6 luni o masina noua pe firma. Ce se intampla cu ea? Majoritatea banilor au venit insa din afara firmei ptr achizitionarea masinii prin imprumut catre firma. Ce solutii am ? O vand cand inca este deschisa firma platesc tva si impozit la stat si impozit pe dividente si ajung sa dau masina gratis? Imi poate oferi cineva o solutie ? Declararea falimentului este o solutie? :) Va multumesc.
Va multumesc mult ptr raspunsuri! Masina este nou noutza din Germania de la un dealer oficial care nu se compara nici pe departe la pret, servicii si dotari cu orice dealer din Romania :(
Mda faimoasa taxa care impreuna cu un casco ptr siguranta zilnica in nebunia din Romania ajunge la 10% din valoarea masinii :( Multumesc mult ptr raspunsul rapid, sa inteleg ca nu s-a schimbat nimic prin legile acestei tari in ultimele 2-3 saptamani cu privire la tva si informatia primita de mine a fost zvon tipic romanesc... ?
Dupa ce am reusit sa strang banii ptr o frumoasa Honda :yes: ,pe care doresc sa o cumpar din Germania datorita pretului si dotarilor, am aflat ca daca masina este cumparata pe firma nu mai platesc tva-ul deloc (firma fiind platitoare de tva). Am vorbit in Germania la dealer am trimis dovada ca sunt platitor de tva s-a platit avansul si masina va fi facturata la pretul ei CIP. Stiu ca nu sunt primul care a procedat in felul acesta, am mai citit si pe alte forumuri la alti useri care au facut acelasi lucru si nu au platit tva deloc. Este corecta procedura? Cand ajung in tara cu masina nu platesc tva-ul deloc? Intreb pt ca am auzit ca s-ar fi schimbat ceva in legea TVA acum 3 saptamani si sunt oarecum confuz si fara bani de tva X-( :(( . Ma poate ajuta cineva rapid cu un raspuns simplu, clar si concis? Va multumesc anticipat.