avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1020 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Cumpar o masina din UE pe firma. Mai platesc tva in ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Cumpar o masina din UE pe firma. Mai platesc tva in tara?

Dupa ce am reusit sa strang banii ptr o frumoasa Honda :yes: ,pe care doresc sa o cumpar din Germania datorita pretului si dotarilor, am aflat ca daca masina este cumparata pe firma nu mai platesc tva-ul deloc (firma fiind platitoare de tva). Am vorbit in Germania la dealer am trimis dovada ca sunt platitor de tva s-a platit avansul si masina va fi facturata la pretul ei CIP. Stiu ca nu sunt primul care a procedat in felul acesta, am mai citit si pe alte forumuri la alti useri care au facut acelasi lucru si nu au platit tva deloc. Este corecta procedura? Cand ajung in tara cu masina nu platesc tva-ul deloc? Intreb pt ca am auzit ca s-ar fi schimbat ceva in legea TVA acum 3 saptamani si sunt oarecum confuz si fara bani de tva X-( :(( . Ma poate ajuta cineva rapid cu un raspuns simplu, clar si concis? Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Duminică, 23 Martie 2008
AndreiF, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 22:46, 26 Martie 2008
Asta e procedura acum...nu platiti TVA, in schimb veti plati taxele din Germania. Regula este ca taxele se factureaza la sursa, ori sursa este in jurisdictia Germana.
Veti plati insa taxa Tariceanu..
Mda faimoasa taxa care impreuna cu un casco ptr siguranta zilnica in nebunia din Romania ajunge la 10% din valoarea masinii :( Multumesc mult ptr raspunsul rapid, sa inteleg ca nu s-a schimbat nimic prin legile acestei tari in ultimele 2-3 saptamani cu privire la tva si informatia primita de mine a fost zvon tipic romanesc... ?
Ultima modificare: Duminică, 23 Martie 2008
AndreiF, utilizator
Alexandru Radu Popescu a scris:

Veti plati insa taxa Tariceanu..

E relativ cu taxa tariceanu ...se poate si fara, taxa de prima inmatriculare este ilegala si se castiga pe instanta (daca nu se rezolva pe cale administrativa)
masina este noua? daca da, atunci daca e cumparata pe societate se face inregistrarea contabila 4426=4427 si nu platesti TVA.
am uitat sa adaug: un mijloc de transport nou este sub 6 luni sau sub 6000 km.

Alte discuții în legătură

Tva pentru masina dobandita in strainate Alex VF Alex VF Buna ziua tuturor. As vrea sa clarific urmatoarea situatie. In 2016 am incheiat un contract de munca cu o firma din Germania, cu sediul in Germania. In 2020 ... (vezi toată discuția)
Am achiziționat un autoturism nou din germania. SHARQY SHARQY Bună seara, am achiziționat un autoturism nou din Germania, dealer autorizat, am plătit factura la preț întreg... Netto și brutto, adică valoare plus ... (vezi toată discuția)
Cum se deduce tva-ul auto? MrFB MrFB Buna ziua, Intentionez sa cumpar un autoturism second hand pentru firma mea,autovehicul ce va fi utilizat pentru deplasari in scop de job. Am gasit o firma ... (vezi toată discuția)