avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Activitate Mares121

Activitate Mares121

Vreau sa vând o casa și va rog sa mi dați sfaturi pentru a nu fi păcălit, escrocherit în fata notarul de către cumparator! (eventual notarul în complicitate cu cumpărătorul)! Cu respect. Mulțumesc.
Răspuns la discuția Pensie invaliditate si angajare
Mulțumesc

Cornel Vasile a scris:

Puteti lucra cu un c.i.m. pe durata nedeterminata/determinata ,durata timpului de munca de maxim 4 ore/zi.

Mai pot lucra, munci cu contract de muncă dacă sunt pensionat invaliditate gradului 3, 4 ore pe zi? Mulțumesc
Răspuns la discuția Dezbatere moștenire
Bună ziua....sunt moștenitor, dacă fac deschiderea dezbaterii de succesiune prin instanta, judecatorie, cine va plăti cheltuielile judecătorești? Eu care am deschis sau toți moștenitorii? Cu respect.. Mulțumesc

Bună ziua... Se poate dezbate succesiunea dacă unul din moștenitori nu vrea, dorește sa vina? Adică și fără el? În ce condiții? Mulțumesc
Bună ziua...1. Te poate pensiona de invaliditate, medicul, fără a mai veni la revizuire? 2.daca o comisie constata ca ți ai redobândit capacitatea de munca, sunt obligați sa te reîncadreze în serviciu , (cadru militar)? Mulțumesc
Răspuns la discuția Contract individual
Mulțumesc.. Cu respect!

Cornel Vasile a scris:

Modalitatea corecta si eficienta prin care puteti actiona este declansarea unui litigiu de munca care sa vizeze neexecutarea contractului de munca de catre angajator, prin neindeplinirea obligatiei de a plati contributiile sociale aferente veniturilor salariale realizate de angajat. Actiunea va viza toate contributiile sociale datorate.

De asemenea, aveti deschisa calea sesizarii ANAF in legatura cu neplata contributiilor sociale, ceea ce poate declansa un control de specialitate.

Bună... Am lucrat la o s.c. 2 ani, am avut doar contract individual simplu, fără a mi plăti dările la stat!teapa) Vreau sa ies la pensie și m ar ajuta acești 2 ani vechime în munca! Asta e de 10 ani! Ce ma sfatuiti?
Cu respect...

raluk0207 a scris:

Puteti merge la orice birou notarial din România.
Iar daca sunteti in strainatate, la Ambasada sau Consulat.

Mulțumesc.... Unde va găsesc?

raluk0207 a scris:

Procura o dati pentru că nu va puteti prezenta personal la dezbaterea succesiunii.
In acest sens, prin procura, o imputerniciti pe mama dvs să vă reprezinte la dezbaterea moștenirii. Asta înseamnă că veți fi moștenitor, doar ca mama va semna in locul dvs, în baza procurii.
In aceeasi procura, sau in alta o puteți împuternici ca după dezbaterea succesiunii să cand a cota dvs.
Dar dacă sunteți atat de suspicioasă, cel mai bine ar fi sa veniti personal. Ca sa nu mai aveti dubii...