Buna ziua! De curand(1 an) vecinul meu si-a construit o casa. Ne avand cale de acces mi-a cerut mie o bucata de teren pt a face drum de acces,eu in schimb i.am cerut tot teren de.a lungul terenului lui. Dupa ce a construit nu a mai avut de unde sa.mi dea teren si s.a oferit sa.mi dea o anumita suma de bani,suma pe care eu am cerut.o el a considerat.o mare. Acum eu am vrut sa.mi fac o actualizare a cadastrului(cel vechi dateaza din 1999). Cadastristul de pe zona a zis ca nu poate sa.mi faca cadastru dupa cel vechi (adica cu vecinii de pe cadastrul vechi si actul de vanzare-cumparare) pt ca a aparut un drum de acces in registrele primariei si ca trebuie sa.i las vecinului drum de acces(vecinul lucreaza la registrul agricol din localitate). Am cerut primariei sa.mi faca dovada ca acea bucata de teren care imi apartine a fost trecuta in domeniu public iar ei nu au putut sa.mi faca nici o dovada. Am cautat alt cadastrist care mi.a facut schita de cadastru cum trebuie dar cand a mers la registrul agricol i s.a spus ca nu ii poate da stampila si semnatura primariei pt ca sunt in litigiu. Mi.a facut o schita a cadastrului cu proces verbal de buna vecinatate(un vecin a zis ca nu.mi semneaza ca nu se baga,unul este de negasit plecat in norvegia iar ultimul este cel care a construit si care a cerut cale de acces,reamintesc ca lucreaza la registrul agricol) intr.un final cadastristul sa.mi spuna ca nu.mi poate face cadastru decat fara bucata aceea de teren care zice primaria ca ii apartine motivand ca ii pare rau dar ii mai trebuie si lui cate o semnatura de la primarie. Intre timp vecinul a tras si curent prin pamant de.a lungul terenul meu pe bucata aceea de teren. Ce e de facut? Unde pot face o sesizare/plangere?
Intre mine si vecinul de la nord nu exista spatiu,avem gard comun iar la sud exista un canal in caz de inundatii care apartine de apele romane,el aflanduse in partea de est,iar in partea de vest este un drum privat unde el si-a amplasat un stalp de electricitate,el a chemat pe cineva sa faca masuratori si ar fi gasit 3 metri in plus intre mine si vecinul de la nord iar el fix pe acolo a facut un sant pentru a trage curent(adica pe terenul meu).va multumesc pentru informatie.
Buna ziua! De curand vecinul meu si-a construit o casa neavad nici un drum in nici o parte de intrare(deci e izolat si nu stiu cum a obtinut nici actele de contruire a casei)...mai nou a facut un sant pt introducerea curentului electric dintr-o parte in cealalta pe terenul meu. Ce pot sa fac sa ii dovedesc ca nu are acest drept? Multumesc.
Toata lumea de pe scara duce indexul luna de luna administratorului...treaba e ca pe luna ianuarie am consumat 6mc=56lei iar in afara de acestia am mai platit in plus 44lei "pierderi de apa" adica inca 5mc pe care eu nu i.am consumat si asta se intampla luna de luna
Apometrele din apartament sunt schimbate acum 3 ani cand m-am mutat. Administratorul ne-a spus sa punem anumite apometre ca sa nu mai platim apa care e trecuta la pierderi.vecinii cale le-au schimbat plateste cat are pe apometrul din casa iar noi ceilalti care nu le-am schimbat platim ce avem pe apometrul de apartament plus "pierderile" care se inregistreaza.
Buna ziua! E normal sa platesc diferenta de apa dintre apometrul meu din casa si cel montat pentru tot blocul pe motiv ca nu sunt apometrele identice? Mentionez ca pierderi de apa nu sunt.