avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 220 soluții astăzi
Forum Activitate allinne_av

Activitate allinne_av

Buna ziua! va rog, daca se poate, sa-mi comunicati unde este prevazuta aceasta obligatia a expertului de a convoca si expertul parte? expertul din dosar nu a convocat expertul parte si a depus raportul de expertiza la dosar. partile din dosar sunt obligate sa se prezinte la convocare cu expertul parte? multumesc frumos!
Buna ziua!
Daca se poate sa ma ajutati cu urmatoarea problema. S-a emis OUG 92/2020 in sprijinul angajatorilor pe perioada de urgenta si pe perioada de alerta prin care s-a acordat subventia de 41, 5 % pe o perioada de 3 luni incepand cu 1 iunie. Daca o societate a obtinut subventia pe iunie si iulie ( pe august a cerut dar a depasit termenul si nu a mai primti subventie), poate sa ceara cei 41,5 % pe luna septembrie? intreb pentru ca acele precizari de pe site ul ANOFM cum ca lunile ar fi consecutive nu mi se par demne de luat in calcul. Sunt niste precizari interne, nu sunt mentionate in monitorul Oficial etc. Care este parerea dvs, domnilor/doamnelor? va rog sa ma luminati cu o parere. Se intentioneaza a se contesta pe cale administrativa decizia de respingere. sunt sanse? Va multumesc tare mult!
Lamuriri beneficiar real declaratie ONRC

Un SA are doua persoane juridice actionari, respectiv : societatea X ( 60 %) SI societatea Y ( 40%) - persoane juridice straine.
In SA nicio persoana fizica nu are peste 25 % actiuni.
Intrebarea este : pe cine pot sa trec ca si beneficiari reali ai SA?? pe cei doi reprezentanti legali ai societatilor X SI Y? sau numai reprezentantul legal din societatea X ( 60 %). Practic, societatea X conduce SA pt ca detine peste 60 % si ar rezulta ca beneficiar real sa fie reprezentantul legal al acesteia dar nu sunt convinsa.
Am nevoie de parerea unui specialist. Rog frumos daca ma poate ajuta cineva. Multumesc!
Răspuns la discuția Proces vechi de 10 ani
Buna ziua! in dosar s-a pronuntat decizia definitiva si irevocabila, latura civila fiind solutionata, Avocatii nu vor anunta "75 000 salariati" despre stadiul dosarului, Este in interesul dvs sa faceti verificari. Ce mai exista acum pe rol este dosarul nr 30040/299/2017 la Tribunalul Bucuresti cu obiect dizolvare persoana juridica" ( s-a declinat la sectia a VI-a civila si se asteapta termen). Comunicarile se transmit la sediile avocatilor desemnati sa reprezinte partile in proces iar dvs trebuia sa va interesati periodic de stadiul dosarului. Deciziile din dosarul nr 12095/299/2009 sunt incarcate pe site ul avocatului. ( la cat de vechi este nici pe portal nu mai figureaza) Zi buna !
Răspuns la discuția Proces vechi de 10 ani
Buna ziua! in dosar s-a pronuntat decizia definitiva si irevocabila, latura civila fiind solutionata, Avocatii nu vor anunta "75 000 salariati" despre stadiul dosarului, Este in interesul dvs sa faceti verificari. Ce mai exista acum pe rol este dosarul nr 30040/299/2017 la Tribunalul Bucuresti cu obiect dizolvare persoana juridica" ( s-a declinat la sectia a VI-a civila si se asteapta termen). Comunicarile se transmit la sediile avocatilor desemnati sa reprezinte partile in proces iar dvs trebuia sa va interesati periodic de stadiul dosarului. Deciziile din dosarul nr 12095/299/2009 sunt incarcate pe site ul avocatului. ( la cat de vechi este nici pe portal nu mai figureaza) Zi buna !
dar ce parerea aveti despre inserarea unei clauze abuzive in contractul de furnizare a energiei electrice, in sensul ca " in caz de denuntare anticipata a contractului, Clientul achita 50 % din pretul energiei active neconsumate???,

HOTĂRÂREA ASOCIATULUI UNIC/
nr. ............. din ...........

Subsemnatul/Subsemnatii ...............................................în calitate de asociat/ actionari al /ai S.C ............................... cu sediul în ............................., având C.U.I ................... înregistrată la Oficiul Registrului Comerţului la nr. .......................potrivit competentelor care imi revin conform legii si actului constitutiv al societatii,

HOTARASTE/HOTARASC:
Art.1.. Se aproba participarea societatii ........................................ la licitatia publica deschisa cu strigare, in scopul achizitionarii, in conditiile caietului de sarcini, a bunului mobil/imobil descris si identificat astfel............................
licitatie organizata la data de ………………..de catre .............................................cu sediul in ........................... avand numar de ordine la Registrul Comertului .................si C.U.I............................

Art.2 – Imputernicirea D-lui ...cu domiciliul in ....................................identificat prin CI ........................... eliberat la .........................................
in scopul de a participa si de a reprezinta interesele societatii la licitatia organizata in data de ................................ de catre .................................in scopul achizitionarii bunului descris si identificat astfel .....................................precum si
in scopul de a inchiria bunul achizitionat descris si identificat astfel ..................catre Vanzatorul..............................

Art.3. Dl. ..................................este imputernicit sa semneze in numele si pe seama S................................................toate actele necesare ( inclusiv contractul de vanzare si contractul de inchiriere) in vederea aducerii la indeplinire a prezentei hotarari .
Redactata in 2(doua) exemplare.

SC………………..
PRIN…………….



bogdan001 a scris:

Buna ziua,
Ma poate ajuta si pe mine cineva cu un model de:
Hotararea AGA/documentul relevant din care sa reiasa decizia asociatilor /actionarilor/asociatilor din asocierea in participatiune de a participa la Licitatie/ Selectie de Oferte si de a achizitiona Imobilul Imobilul si, dupa caz, de a-l inchiria ulterior, catre VANZATOR, precum si persoana imputernicita sa semneze contractul de vanzare/inchiriere (in original);
Multumesc frumos anticipat.

Multumesc mult pt raspuns! Am luat in considerare si vointa partilor, insa, ma gandeam ca ar fi o reglementare care limiteaza procentul sau impune anumite conditii asa cum putem observa in HOTĂRÂRE Nr. 395/2016 din 2 iunie 2016 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractului de achiziţie publică.
Zi frumoasa!

Cabinet de Avocat - Oancea Jasmine a scris:

Buna ziua,

Garantia de buna executie este o inovatie a dreptului achizitiilor publice, nu am intalnit o reglementare asemanatoare in legislatia de drept comun (cod civil), insa, s-a preluat aceasta notiune si in contractele de drept comun chiar daca nu sunt guvernate de legislatia achizitiilor publice.

Este posibila inserarea in contract a unei garantii de buna executie, intrucat contractele, sunt guvernate in principal (si cat timp nu sunt norme imperative care trebuie respectate) de vointa partilor.

Buna ziua! intr-un contract de executie lucrari se insereaza clauza :" Executantul se obligă să constituie garanţia de bună execuţie a contractului în cuantum de .........% din valoarea contractului fara TVA, pentru perioada cuprinsa intre data inceperii lucrarilor de antrepriza, respectiv data primei comenzi a Beneficiarului si data semnarii procesului verba de receptie finala, sub forma unei scrisori de garantare bancara,...."
Care este sediul materiei referitor la garantia de buna executie a contractului? Nu ne referim la achizitiile publice. Multumesc pt raspuns!