avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Lamuriri beneficiar real declaratie ONRC
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Lamuriri beneficiar real declaratie ONRC

Lamuriri beneficiar real declaratie ONRC

Un SA are doua persoane juridice actionari, respectiv : societatea X ( 60 %) SI societatea Y ( 40%) - persoane juridice straine.
In SA nicio persoana fizica nu are peste 25 % actiuni.
Intrebarea este : pe cine pot sa trec ca si beneficiari reali ai SA?? pe cei doi reprezentanti legali ai societatilor X SI Y? sau numai reprezentantul legal din societatea X ( 60 %). Practic, societatea X conduce SA pt ca detine peste 60 % si ar rezulta ca beneficiar real sa fie reprezentantul legal al acesteia dar nu sunt convinsa.
Am nevoie de parerea unui specialist. Rog frumos daca ma poate ajuta cineva. Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 21 Septembrie 2020
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Declaratia beneficiar real asociat sau administrator? ionela11 ionela11 Buna ziua, Situatia este asa ...firma are asociat unic dar administrator este alta persoana....cine completeaza si semneaza declaratia privind beneficiarul ... (vezi toată discuția)
Raspundere administrator liamic43 liamic43 Societatea X ,cu datorii,face transfer pe o alta societate Y ,si dispare din inregistrarile ONRC,Mfinante,ca si cum nu ar fi existat.Noua societate Y este pe ... (vezi toată discuția)
Persoane afiliate d394 artema artema Avand in vedere faptul ca incepand cu luna august 2020 declaratia 394 a fost modificata, in sensul obligativitatii declararii tranzactiilor cu afiliati, va ... (vezi toată discuția)