avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1931 soluții astăzi
Forum Activitate oanarosu

Activitate oanarosu

Bună ziua,

Am semnat un antecontract pentru achiziționarea unui apartament într-un bloc care va fi finalizat în martie 2023. Am efectuat o investiție de 2000 EUR in apartament pentru izolare fonica, bani achitați prin transfer bancar dezvoltatorului. Între timp, am primit o oferta de munca în străinătate, și doresc sa renunț la achiziție.
In antecontract scrie ca dacă renunț pierd avansul, dar dezvoltatorul a fost de acord sa îl returneze, mai puțin cei 2000 EUR pentru izolație, cel puțin verbal asa s-a exprimat, încă nu am ajuns la notar.
Ce pot face pentru a-i recupera? Cineva mi-a spus de cesiune și sa vand eu apartamentul la un preț mai mare, însă nu știu ce clauze ar trebui trecute, astfel încât dezvoltatorul sa își ia banii cum trebuia, iar eu sa recuperez investitia/paguba.
Multumesc!
Am făcut cerere pentru rezilierea unui contract anual în cadrul unei săli de sport, cu acces strict la bazin pentru înot.
Abonament valabil de la 11.06.2021 - achitat 2590 lei pentru 12 luni
Cerere reziliere 14.09.2021
Am cerut sa mi se returneze suma 1944 lei echivalentul a celor 9 luni ramase.
Am vorbit zilele trecute telefonic și au zis ca nu au de gând sa returneze banii și cel mult vor suspenda abonamentul deoarece nu sunt vaccinata. Dar eu nu sunt de acord sa mi se blocheze acea suma mai ales ca am cerut returnarea banilor înainte de decizia Guvernului invocând un alt motiv, și anume: abonamentul este nelimitat, cu programare pentru o ora. Nicăieri nu scria ca nu am voie sa fac doua, și au limitat accesul prin brățări. Am făcut reclamatie la Receptie, și mi s-a zis cu aroganta: "fiecare înțelege ce vrea".
Am achiziționat online abonamentul deoarece se beneficia de o reducere, însă nu am primit nici factura și nici contractul de la ei. Astfel ca, nu ar trebui sa consider ca e nul contractul? Ce pot face pentru a primi banii înapoi?
Mulțumesc.