Firma la care lucrez a fost cumpărată de alta firma din străinătate.
Nu știu încă daca doar vor schimba numele firmei actuale cu numele celei noi, sau vor deschide o nouă firma în România.
Presupun că va trebui sa semnăm act adițional la contractul de munca. Daca va fi firma noua, pot trece cu perioada de proba sau se preia contractul existent pe perioada nedeterminata? Daca ei ar face astfel, să fie un nou contract cu perioada de proba, atunci teoretic ne pot afara. Contractul colectiv de muncă spune că altfel am primi echivalentul unui salariu pe anul lucrat în firmă.
Cum mă pot proteja in oricare dintre situații ?
Pot cere departamentului de HR un act adițional prin care sa stipuleze că dacă sunt data afară sa cer X salarii compensatorii? Insa acest lucru va fi făcut pe numele entității actuale. Presupun că o dată ce va fi preluată, trebuie sa se respecte clauzele contractului de muncă existent...corect ?
1. Drepturile și obligațiile cedentului, care decurg din contractele individuale de muncă și din contractul colectiv de muncă aplicabil, existente la data transferului, vor fi transferate integral cesionarului.
2. Salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.
Am înțeles că se pot face contracte noi cu perioada de proba. In perioada de proba firma noua ne poate afara, corect ? Ar fi neprofesional din partea lor, dar e ceva probabil. Și atunci eu nu mai beneficiez nici măcar de salariile compensatorii atunci ?
Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
Novatie cim?
C_CRISTINA
Ma voi confrunta cu urmatoarea situatie: pe firma x exista 80 de salariati. Se infiinteaza firma Y pe care se doreste continuarea activitatii firmei x cu toti ... (vezi toată discuția)
Ajutor,va rog!!!
mirusaby
Buna ziua,
Am si eu o mica problema: societatea la care lucrez vinde locatia cu tot cu activitatea care se desfasoara aici ( reprezentanta +service auto).
1. ... (vezi toată discuția)