avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare investitie izolație apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare investitie izolație apartament

Bună ziua,

Am semnat un antecontract pentru achiziționarea unui apartament într-un bloc care va fi finalizat în martie 2023. Am efectuat o investiție de 2000 EUR in apartament pentru izolare fonica, bani achitați prin transfer bancar dezvoltatorului. Între timp, am primit o oferta de munca în străinătate, și doresc sa renunț la achiziție.
In antecontract scrie ca dacă renunț pierd avansul, dar dezvoltatorul a fost de acord sa îl returneze, mai puțin cei 2000 EUR pentru izolație, cel puțin verbal asa s-a exprimat, încă nu am ajuns la notar.
Ce pot face pentru a-i recupera? Cineva mi-a spus de cesiune și sa vand eu apartamentul la un preț mai mare, însă nu știu ce clauze ar trebui trecute, astfel încât dezvoltatorul sa își ia banii cum trebuia, iar eu sa recuperez investitia/paguba.
Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 27 Octombrie 2022
oanarosu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 11:39, 28 Octombrie 2022
Buna ziua, din cele relalatate, legal, daca renuntati la antecontract, vanzatorul are dreptul sa va opreasca avansul si obligatia sa va restituie investitia, daca in contract nu se prevede altfel. Daca vanzatorul doreste totusi sa va restituie avansul desi nu este obligat, cu privire la investitie nu ramane decat sa negociati cu acesta, intrucat desi are obligatia de o restitui, totusi trebuie sa aveti in vedere si compromisul (pierderea) vanzatorului in a va restitui avansul desi nu are aceasta obligatie. Puteti cesiona antecontractul doar in masura inc are vanzatorul este de acord cu cesiunea, cesiunea putand fi notariala, caz in care notarul va va redacta clauzele contractului de cesiune

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract popgicu popgicu buna ziua, am avut intentia de a semna un contract de vanzare cumparare a unui apartament, eu fiid cumparator. inainte am dat un avans semnand, totodata un ... (vezi toată discuția)
Cesiune antecontract vanzare-cumparare Mikisa Mikisa Buna ziua, Am incheiat antecontract vanzare-cumparare si pentru ca promitentul vanzator nu a predat apartamentul conform antecontractului, nu mai vreau sa ... (vezi toată discuția)
Pot sa imi recuperez avansul ? ContSters59282 ContSters59282 ANTECONTRACT DE VANZARE CUMPARARE Intervenit intre subscrisii : I. \"XYZ\" domiciliat in ..... , si sotia \"XYZ\" cu acelasi ... (vezi toată discuția)