"Buna ziua.
Am nevoie de un sfat. In situatia in care mi s-a furat un facturier, un chitantier, CUI - ul şi ştampila SC _SRL (erau in geanta ce mi-a fost furata - talharie) ce demersuri trebuie sa fac? Sesizarea la politie a fost depusă. Multumesc."
:-/ Oare nu mă poate ajuta nimeni cu un sfat sau o sugestie? Încă un mulţumesc anticipat.
Buna ziua.
Am nevoie de un sfat. In situatia in care mi s-a furat un facturier, un chitantier, CUI - ul şi ştampila SC _SRL (erau in geanta ce mi-a fost furata - talharie) ce demersuri trebuie sa fac? Sesizarea la politie a fost depusă. Multumesc.
Începând cu ianuarie 2011 cim nu se mai înregistrează la ITM, iar carnetele de muncă au devenit istorie. Cum pot totuşi urmări dacă cim a fost luat în evidenţa electonică? Ce trebuie să urmăresc?
In conditiile Legii nr. 263/2010 un cadru didactic pensionat în cursul lunii ianuarie 2011 poate cumula pensia cu salariul până la sfarsitul anului scolar 2010/2011 ?Cadrul didactic isi desfasoara activitatea in invatamantul preuniversitar (preşcolar) de stat? Multumesc.
Multumesc pentru raspunsul mai mult decat complet si documentat.
Pentru ca sunteti unul dintre administratori, va felicit pentru activitate.
Sunteti de un real ajutor si v-ati atins scopul. Baftă.=D>
Art. 169
(1)Salariatii beneficiaza de protectia drepturilor lor în cazul în care se produce un transfer al întreprinderii, al unitatii sau al unor parti ale acesteia catre un alt angajator, potrivit legii. - ce se intelege prin acest transfer? Opinie: divizare, mutare in alta localitate s.a asemenea
(2)Drepturile si obligatiile cedentului, care decurg dintr-un contract sau raport de munca existent la data transferului, vor fi transferate integral cesionarului. este necesar un contract de cesiune contract individual de muncă încheiat intre fostul angajator şi noul angajator, nefiind suficientă o decizie de transfer.
(3)Transferul întreprinderii, al unitatii sau al unor parti ale acesteia nu poate constitui motiv de concediere individuala sau colectiva a salariatilor de catre cedent ori de catre cesionar.alin. a stat la baza opiniei exprimate la al. 1.
Va rog sa-mi comunicati punctele dvs. de vedere. Nu am un curs de dreptul muncii la indemana si exista o polemica in privinta intelesului acestui art.
Speta: Primaria X isi reorganizeaza activitatea si desfiinteaza un serviciu - gospodarire spatii verzi. RA Y este infiintata in temeiul Legii 15 de CL X si urmeaza sa desfasoare, pe langa activitatea deja existenta, o activitate noua prin care sa asigure intretinere spatii verzi. In conditiile de mai sus, se doreste ca ww angajati ai Primariei X in serviciul desfiintat sa fie "transferati" in temeiul art. 169 la RA.
Fata de cele de mai sus, opinez ca art. 169 nu e aplicabil in speta.