avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Activitate Shadow_x3x

Activitate Shadow_x3x

Răspuns la discuția Copie Proces verbal
Da. Procesul verbal cred ca era model mai vechi (e de la Politia Locala nu rutiera). Am semnat de luat la cunostinta in calitate de proprietar al autoturismului. Persoana care a condus in ziua respectiva si a parcat neregulamentar e contravenientul in acest caz. Asta am si mentionat in PV.

Ca si concluzie trebuie sa primesc copia PV ca sa pot plati. Nu trebuie sa alerg sau sa sun sa ma interesez de el nu?
Mersi.
Buna ziua.
Daca pe un proces verbal de contraventie s-a semnat doar la rubrica de "am luat la cunostinta" si la "contravenient" nu s-a semnat, facandu-se anumite obiectii/mentiuni, ce se intampla in acest caz? Am cateva nelamuriri:

1. Nu am primit nici o copie. A uitat agentul sa mi-o dea sau nu mi-a dat-o deoarece nu am semnat la contravenient? Voi primi PV prin posta?

2. Ca sa platesc la jumatate in 15 zile trebuie sa astept sa-mi trimita prin posta PV sau aceste 15 zile au intrat in vigoare de cand am semnat pt luare la cunostinta? Neavand nici o copie cum as putea plati la jumatate?

Multumesc.
Răspuns la discuția OUG 114/2018
Ar terbui sa se aplice, insa nu toate firmele au procedat asa.
Si eu lucrez la o firma de proiectare navala (CAEN 7112) si nici noi nu beneficiem de scutire. Cica inca se asteapta clarificari si norme motodologice de aplicare a OUG.
Ciudat este ca am prieteni angajati la firme concurente (tot cu 7112) si unii au beneficiat, altii nu.
Depinde deci de firma la care esti angajat.
Răspuns la discuția Amenda parcare - politia locala
latka a scris:
1. Pot trimite, legea nu-i sancționează dacă o fac, asta era sensul, nu ca polițistul rutier este singurul care poate trimite și sancționa neprezentarea, știam asta. Cine merge, merge, cine nu, se cheamă ca nu l-au păcălit.
4. Data postei pe plic, când a sosit în localitate.

Eu cand am citat din Decizia ICCJ ma refeream la faptul ca doar cei de la pol. rutiera pot cere comunicarea identității persoanei căreia i-a încredințat vehiculul. Pt ca nu cred ca e corect sa se intocmeasca un PV pe numele proprietarului daca nu a fost el la volan si nu a parcat el acolo.
Mai intai trebuie sa afle cine a fost la volan si apoi sa faca PV pe numele persoanei in cauza. E corect sau gresesc?
Pt ca in caz ca nu ma prezentam la pol. locala (sa zicem ca disparea invitatia din geam si nu stiam de ea) ei ce faceau? Trimiteau prin posta o recomandata ca sa alfe cine a fost la volan si apoi intocmeau PV nu? Ca doar nu ma trezeam direct cu amenda la impozite pt simplu fapt ca sunt proprietar.
Puteam sa fiu de ex proprietar si nici macar sa nu am permis de conducere.
1. Decizia ICCJ spune asa: "doar agentul constatator din cadrul poliției rutiere are competența de a solicita proprietarului sau deținătorului mandatat al unui vehicul comunicarea identității persoanei căreia i-a încredințat vehiculul pentru a fi condus pe drumurile publice, precum și de a aplica sancțiunile contravenționale prevăzute de lege, în cazul necomunicării relațiilor solicitate."
2. Am semnat PV de luare la cunostinta si nu mi s-a inmanat nici o copie. Mi s-a comunicat ca sunt liber sa plec. Era obligatia mea sa cer copia? Am crezut ca daca nu am semnat la contravenient (pt ca nu am fost eu acela) vor reface PV-ul sau mi-l vor trimite prin posta dupa ce alfa datele contravenientului.
Aici cred ca cei de la politia locala trebuie sa colaboreze cu cea rutiera pt a imi trimite recomandata ca sa afle datele conducatorului auto.
3. Asa voi proceda
4. Termenul incepe din momentul cand voi primi prin posta PV-ul sau a inceput de ieri cand am semnat de luare la cunostinta?
5. Diferenta este ca PV nu este intocmit persoanei vinovate.
6. Am fost la ei in speranta ca vor da doar avertisment cum au lasat de inteles cu o zi inainte. Daca va mai fi o data viitoare nu voi mai face greseala sa merg la sectie unde dau de toti gardienii cu 8 clase care se cred buricul pamantului.

mariustz a scris:

Nu se întâmplă nimic. Trebuie platita amenda.

Super util raspunsul n-am ce zice.
Ce intreb eu si ce raspuns imi dai tu. Pai cine plateste amenda? Contravenientul sau proprietarul masinii?
Eu am semnat doar pt luare la cunostinta nu si pt contravenient (nu am fost eu la volan). Logic ar fi sa ceara detalii despre contravenient si sa intocmeasca PV pt el si apoi dupa ce acesta semneaza se plateste amenda. Asta era nelamurirea. Cum vor proceda cei de la politia LOCALA pt ca ei nu pot cere informatii despre identitatea conducătorului auto implicat în săvârşirea unei contravenţii rutiere conform Deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nr. 11/2017.
Dar presupun ca nu stii aceste detalii de mi-ai dat acest raspuns. Ms oricum.
Astept un raspuns mai concludent si argumentat.
Mersi.
Buna ziua.

Am si eu o nelamurire. Ieri am avut ghinionul sa primesc o invitatie din partea politiei locale Galati pt o parcare pe trotuar. Eram cu sotia si fiindca nu am stat decat 5 minute plecati din masina la intoarcere i-am prins pe politistii locali facand poze si punand invitatii. Am stat cu ei de vorba si pareau sa inteleaga situatia (nu erau locuri libere deloc in zona, tot centrul orasului e un santier, etc...) insa mi-au zis sa ma prezint azi la sectia de pol. locala pt a rezolva cumva situatia.
Am fost si am discutat cu agentul in cauza care desi mi-a dat de inteles ca fiind la prima abatere ma va ierta, a zis ca nu are cum sa nu-mi dea amenda.
Problema a fost cand a completat PV pt ca mi-a trecut toate datele mele din buletin, insa la rubrica mentiuni am zis sa noteze faptul ca nu conduceam eu masina, ci sotia mea. Am semnat doar pt luare la cunostinta si am refuzat sa semnez pt contravenient deoarece chiar daca masina e pe numele meu nu eram eu la volan.
Asta a fost tot. Am plecat fara nici o copie a PV.

Ce se va intampla acum? Vor trimite prin posta recomandata in care sa imi ceara date despre conducatorul auto (sotia mea)? Si recomandata va trebui sa fie din partea politiei rutiere in acest caz nu?

Daca am semnat doar pt luare la cunostinta si nu la contravenient cand va intra in vigoare plata la jumate in 48 ore?. La semnatura sau la primirea PV?

Multumesc.