avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1067 soluții astăzi
Forum Activitate Genioara

Activitate Genioara

Discuție Succesiune
Buna ziua! Se da următorul caz; tatăl.meu a murit în 1999. Noi pana acum nu am dezbătut succesiunea. Mama este încă în viață, iar noi suntem doi frați. Intrebarea este: daca nu am dezbătut succesiunea pana acum, plătim penalizări? Ce alte sume trebuie sa achitam? Va multumesc si astept un raspuns.
Răspuns la discuția Pensie alimentara
Si pana la ce varsta poate solicita in instanta pensie alimentară, daca studiază?
Răspuns la discuția Pensie alimentara
Chiar dacă băiatul acolo in Italia a rămas repetent?
Buna ziua! Sotul meu are din prima căsătorie un copil care este deja major (19 ani), incă este elev, dar in Itaia (s-a mutat cu mama lui in Italia de la varsta de 6 abi).. Conform legii si hotararii judecatoresti, sotul a plătit pensie alimentasa pana la 18 ani. Intrebarea mea este daca băiatul major poate solicita in continuare pensie prin tribunal, tinand cont ca eu cu soțul.meu avem impreuna un copil de 1 an si 6 luni. Va multumesc!
Am cumparat o casa in 2018 de la o persoană fizică (casa a fost construită de acesta). Din momentul în care ne-am mutat am avut tot felul de probleme: cu tâmplărie-usi, geamuri de foarte proasta calitate (zapada ne-a intrat in casa, pe sub usi, pe la geamuri), viciile ascunse din casa-circuit termic - țevile s-au spart in pereti si in pardoseala si a trebuit să spargem pereti, gresie, parchet in baie, in dormitor, in bucatarie care a fost cel maj rau afectata. Ni s-au udat peretii mai peste tot in casa. In curte s-a spart o țeava de la retea si au fost pierderi mari de apa. Toate aceste reparații Si pagube au fost suportate de noi in proportie de 90% . Precizez ca initial domnul.de la.care am.cumparat casa a fost de acord sa ne refaca reparatiile, dupa care s-a razgandit. Intrebarea este daca am o bază legală pentru a-l da in judecata si cui trebuie sa ma adresez pentru a cere daune morale si materiale pentru banii investiți si deranjul suportat de noi in conditiile in care vorbim despre o casa a cărei receptie s-a făcut în 2018? Cel ce a construit-o, fie si persoana fizica, nu trebuie sa asigure o garanție minima cumpărătorului pentru imobil si a lucrărilor din casa? Va multumesc si sper sa ma lămuriți si pe mine!