avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1151 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua! Se da următorul caz; tatăl.meu a murit în 1999. Noi pana acum nu am dezbătut succesiunea. Mama este încă în viață, iar noi suntem doi frați. Intrebarea este: daca nu am dezbătut succesiunea pana acum, plătim penalizări? Ce alte sume trebuie sa achitam? Va multumesc si astept un raspuns.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Ianuarie 2020
Genioara, utilizator
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 15:18, 10 Ianuarie 2020
Daca succesiunea se dezbate la mai mult de 2 ani de la data decesului, datorati si un impozit in cuantum de 1% din valoarea bunurilor mostenite. Asta este singura diferenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune nedezbătută, un moștenitor decedat dator la bancă: ce riscă ceilalți moștenitori? elenadragoi2008 elenadragoi2008 Buna ziua tuturor Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la următoarea speță : Sunt 3 frati care au casa părintească dar fără succesiune făcută. ... (vezi toată discuția)
Succesiune dan66aurel dan66aurel Nu am frati sau surori, mama a decedat de un an si o luna tata traieste, ce se intampla daca nu fac succesiune supa moartea mamei si o fac dupa ce moare si ... (vezi toată discuția)
Succesiune , testament Danuzia Danuzia Buna ziua . Parintii mei si-au facut testamente unul in favoarea celuilalt. Avand in vedere faptul ca sunt destul de in varsta (72 si 80), as vrea sa stiu ... (vezi toată discuția)