avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Nu am frati sau surori, mama a decedat de un an si o luna tata traieste, ce se intampla daca nu fac succesiune supa moartea mamei si o fac dupa ce moare si tata? Poate fi vreo problema ? Sunt unicul mostenitor!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:31, 1 Ianuarie 2014
~ Conținut șters la cerere ~
Potrivit art. 1103 din Noul Cod Civil, alin. (1) - "Dreptul de opţiune succesorală se exercită în termen de un an de la data deschiderii moştenirii."

Ati mai intrebat si ati primit si raspunsuri.
Nu aveti nimic de deschis, mama a deschis succesiunea prin moarte, Iar termenul de optiune succesorala e de un an, nu de 6 luni.
Pt ca tot ati trecut de termen, singurul avantaj pe care il aveti daca dezbateti succesiunea si finalizati pana la implinirea a doi ani de la deces, ar fi ca nu veti plati impozit pe mostenire care e de 1 % din valoarea mostenita.
Chiar daca s-ar recasatori, tatal nu are cum sa treaca bunurile care au apartinut mamei pe numele sotiei sau altele de acest gen.
Problema cu recasatoria tatalui meu este exclusa pentru ca are 83 de ani si este si bonlav, asa ca eu va mai intreb inca o data, daca fac succesiunea dupa ce moare si el este vreo problema ca nu am facut-o si dupa ce a murit mama ? Adica ma gandesc la ceva taxe in plus sau ceva penalizari nu stiu ce sa mai zic pentru ca statul asta nu stie cum sa ne mai jupoaie. Precizez ca stam in aceeasi casa dar casa este pe numele lui ca el a construit-o in 1970.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Ianuarie 2014
dan66aurel, utilizator
dezbateti succesiunea cand doriti, veti plati impozit pe mostenire de 1 % , asta e diferenta intre a o dezbate acum sau mai tarziu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune/ termen- acceptare mostenire CYBORG CYBORG Buna seara! Mama mea decedat in august 2015.M-a avut numai pe mine.Nu am tata, frati, surori, nici rude etc 1.Acum o luna am fost la un domn notar care ... (vezi toată discuția)
Mari probleme succesiune-cu un farte bonlav handicapat al carui curator legal sunt benga112 benga112 Speta: Tatal meu a fost casatorit cu mama mea.Mama a murit in 1965.In anul 1970 tata sa recasatorit. Cu mama vitrega are un copiil ,,RETARD MINTAL SEVER,, In ... (vezi toată discuția)
Termen deschidere succesiune miki3 miki3 Tatal meu a decedat acum 7 luni. Am ramas 3 mostenitori(frati) si mama. Am fost la un notar sa intrebam in ce termen trebuie sa deschidem succesiunea pentru a ... (vezi toată discuția)