Nu am frati sau surori, mama a decedat de un an si o luna tata traieste, ce se intampla daca nu fac succesiune supa moartea mamei si o fac dupa ce moare si tata? Poate fi vreo problema ? Sunt unicul mostenitor!
Ati mai intrebat si ati primit si raspunsuri.
Nu aveti nimic de deschis, mama a deschis succesiunea prin moarte, Iar termenul de optiune succesorala e de un an, nu de 6 luni.
Pt ca tot ati trecut de termen, singurul avantaj pe care il aveti daca dezbateti succesiunea si finalizati pana la implinirea a doi ani de la deces, ar fi ca nu veti plati impozit pe mostenire care e de 1 % din valoarea mostenita.
Chiar daca s-ar recasatori, tatal nu are cum sa treaca bunurile care au apartinut mamei pe numele sotiei sau altele de acest gen.
Problema cu recasatoria tatalui meu este exclusa pentru ca are 83 de ani si este si bonlav, asa ca eu va mai intreb inca o data, daca fac succesiunea dupa ce moare si el este vreo problema ca nu am facut-o si dupa ce a murit mama ? Adica ma gandesc la ceva taxe in plus sau ceva penalizari nu stiu ce sa mai zic pentru ca statul asta nu stie cum sa ne mai jupoaie. Precizez ca stam in aceeasi casa dar casa este pe numele lui ca el a construit-o in 1970.