Buna ziua . Parintii mei si-au facut testamente unul in favoarea celuilalt. Avand in vedere faptul ca sunt destul de in varsta (72 si 80), as vrea sa stiu daca in cazul decesului unuia dintre ei , mai trebuie facuta succesiune . Mentionez ca nu mai am frati , sau surori ,si in urma cu 3 ani a murit sotul meu , deci stiu ce inseamna o succesiune la notar, din punct de vedere financiar. SI daca nu se face succesiunea, pana dupa decesul amandurora, care sunt taxele sau penalizarile care se aplica ?
Va multumesc
in mod clar tu, in calitate de mostenitor al parintilor tai va trebui sa dezbati succesiunea ramasa de pe urma parintilor tai. cauta cel mai bun pret printre notari. (sunt multiple reduceri pe care le pot acorda).
Trebuie dezbatuta succesiunea, testamentul este doar un act de dispozitie. Avand in vedere ca sunteti singura mostenitoare, puteti dezbate mostenirile ambilor parinti cand amandoi nu vor mai fi, nu exista penalizari, singura diferenta este ca pentru dezbaterea mostenirii peste 2 ani de la deces se va plati impozit de 1% din valoarea masei succesorale (asta este valabil la momentul actual). Taxele nu vi le poate spune decat notarul public, pe baza actelor de proprietate ale bunurilor care constituie masa succesorala.
Motenire
feli_ro
Buna seara!
Am fost trei surori, doua au decedat, eu ramanad singura in viata. Fiecare sora are cate un copil, in viata.
Va rog sa-mi raspundeti la ... (vezi toată discuția)