avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... motenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

motenire

Buna seara!
Am fost trei surori, doua au decedat, eu ramanad singura in viata. Fiecare sora are cate un copil, in viata.
Va rog sa-mi raspundeti la urmatoareale intrebari:

. in urma decesului ambilor parinti, cine sunt mostenitorii de drept? este novoie sa se faca masa succesorala ?

Multumesc anticipat pentru raspuns!

CI
Cel mai recent răspuns: feli_ro , utilizator 21:07, 12 Septembrie 2008
Copii lor va inlatura de la mostenire daca este vorba de mostenirile ramase de pe urma surorilor dvs.

avocat Claudiu Lascoschi
Ultima modificare: Vineri, 12 Septembrie 2008
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
la mostenirea parintilor dvs veti veni dvs impreuna cu nepotii, copiii surorilor dvs, care vin la mostenire prin reprezentare.
da este nevoie de dezbatere succesorala
Da, trebuie neaparat facut actiunea de succesiune si mostenitorii parintilor trebuie sa fie prezenti.(dumneavoastra si copiii in numele surorilor, ca mostenitori ai lor)
Adresati-va unui notar.
Va multumesc pentru raspuns!
Avand in vedere ca eu sunt singura care am grija de mama mea, incepand de la achiatrea facturilor (intretinere, lumina, telefon) si cu banii necesari unui trai decent, mama mi-a spus ca imi va face testament. Nici nu vreau sa ma gandesc ca o voi pierde, dar viata este dura si candva se va intampla si acest lucru. Trist este ca nepotii nici nu dau un telefon, dar sa mai spun si de alte indatoriri......
Va rog sa-mi spuneti daca testamentul poate fi atacat sau este mai bine sa fie alta decizie.
Multumesc anticipat,
Cristina I

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire cuplu fara copii getty getty am si eu o intrebare ;eu si sotul meu sintem coproprietari unui apartament.nu avem copii,dar exista multi nepoti.ce drepturi are sotul supravietuitor.ramine cu ... (vezi toată discuția)
Părinții mei au decedat. aveau trei copii din ... Cinesice@$ Cinesice@$ Bună seara! Părinții mei au decedat. Aveau trei copii ...din care unul a decedat.( o sora a noastra)..imediat dupa decesul parintilor.. si am ramas doi ... (vezi toată discuția)
Mostenire fara testament ContSters91464 ContSters91464 Cazul de fata e destul de complicat pt mine si incerc sa-l descriu cat mai clar. O doamna singura, in varsta, cu doi copii(fete). Una din fiice decedeaza, ... (vezi toată discuția)