am si eu o intrebare ;eu si sotul meu sintem coproprietari unui apartament.nu avem copii,dar exista multi nepoti.ce drepturi are sotul supravietuitor.ramine cu tot sau trebuie sa imparta cu nepotii... multumesc pentru raspuns daca stie cineva....
Dacă este vorba despre nepoţi din fraţi şi surori, aceştia vin la succesiune împreună cu soţul supravieţuitor. Testamentul lăsat de un soţ celuilalt soţ (cu titlu de legat universal - adică privind toate bunurile mobile şi imobile) înlătură de la succesiune orice rude, cu excepţia descendenţilor (copiii sau descendenţii din copii) defunctului şi a părinţilor acestuia, care, chiar dacă există testament, au dreptul la rezerva succesorală prevăzută de lege.
Deci, puteţi înlătura nepoţii de frate/soră prin testamentul în favoarea soţului/soţiei. Adresaţi-vă unui notar public.
multumesc mult pentru raspuns .sotul meu nu accepta nici macar discutia despre acest subiect de aceea am apelat la dvs .mi-a zis sa stau linistita ca e totul in ordine si la o adica nu voi ramine pe drumuri ...asa i-ar fi zis un avocat ..ce se va alege de mine in acest caz..dvs stiti mai bine.multu mesc inca o data.
Pe drumuri nu o sa ramaneti.Nu o sa va scoata nimeni afara orice ar fi.
Aveti un drept de coproprietate si un drept de abitatie viager (cat traiti).
Singura problema ar fi legata de proprietatea imobilului.Adica daca veti deveni proprietar exclusiv sau veti fi in coproprietate cu alti mostenitori daca exista, daca vor accepta mostenirea in termenul legal,etc.
Ar fi bine sa consultati si verbal un avocat intrucat daca sotul a facut-o dvs de nu ati face-o ?
Ati putea sa va lamuriti mai bine si sa stati mai linistita.
Va multumesc mult pentru sfat ,Daca am inteles bine in caz ca supravietuiesc[sper ca nu] voi fi nevoita la batrinete sa locuiesc impreuna cu cei 10 nepoti de frati din partea sotului,sau sa-i despagubesc[asa ar dori ei desi nu ne-au ajutat niciodata cu nimic,noi pe ei ,da].este corect oare.....
Mostenire
Elenauntean
Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: un unchi a decedat luna trecuta, a lasat prin testament notarial intreaga avere, impartita jumatate ... (vezi toată discuția)