avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1152 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna ziua! Sotul meu are din prima căsătorie un copil care este deja major (19 ani), incă este elev, dar in Itaia (s-a mutat cu mama lui in Italia de la varsta de 6 abi).. Conform legii si hotararii judecatoresti, sotul a plătit pensie alimentasa pana la 18 ani. Intrebarea mea este daca băiatul major poate solicita in continuare pensie prin tribunal, tinand cont ca eu cu soțul.meu avem impreuna un copil de 1 an si 6 luni. Va multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Ianuarie 2020
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:28, 4 Ianuarie 2020
poate solicita si chiar obtine, sotul dvs are 2 copii. I se va fixa pensie de maxim 1/6 din venitul net, tocmai ca mai are un copil cu dvs.
Chiar dacă băiatul acolo in Italia a rămas repetent?
daca repeta si nu se lasa de scoala.
Si pana la ce varsta poate solicita in instanta pensie alimentară, daca studiază?
26 de ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara giurgiu lacramioara giurgiu lacramioara Nu sunt despartita,iar sotul este de 2 luni plecat in voiaj.De atunci nu mi-a mai trimis bani nici macar ptr baiat care are 18 ani, dar este elev.El nu apare ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara marietaciolan marietaciolan buna ziua ,sotul meu are o fica dintr-o casatorie anterioara careia i-a platit pensie alimentara pina la 18 ani ,fiind nascuta pe 20.03.1993.stazi am primito ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara! RoxyD RoxyD Buna! Dupa divortul de sotul meu (in urma cu 2 ani), fata noastra a hotarat sa ramana cu fostul meu sot, Eu fiind cea care plateste pensia alimentara. De ... (vezi toată discuția)