avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara!

Buna! Dupa divortul de sotul meu (in urma cu 2 ani), fata noastra a hotarat sa ramana cu fostul meu sot, Eu fiind cea care plateste pensia alimentara. De aproape 2 luni de zile fata, ajunsa acum la aproape 19 ani, a hotarat sa stea in fiecare luna, 2 sptamani la mine si 2 saptamani la fostul meu sot, Intrebarea mea este daca de acum voi continua sa platesc integral pensia alimentara, sau doar o parte din ea?
Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 1 Noiembrie 2023
RoxyD, utilizator
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 23:28, 1 Noiembrie 2023
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, in primul rand trebuie sa vedeti ce prevede hotararea judecatoreasca privitor la pensia de intretinere. Daca s-a acordat pana la varsta de 18 ani, nu mai datorati pensie decat daca se formuleaza o noua cerere de catre copilul dvs aratand ca este in continuarea studiilor si cere plata pensiei pana la finalizarea acestora, nu mai tarziu de varsta de 26 ani. Daca s-a acordat pana la 26 ani si copilul se afla in continuarea studiilor si fiica dvs se afla in continuarea studiilor, trebuie sa formulati cerere la instanta pentru modificare pensie si in functie de circumstanta ca in prezent copilul sta jumatate de luna la dvs si jumatate de luna la tata.
Daca prin hotarare s-a acordat pensie pana la 26 ani dar copilul nu mai studiaza iar nu mai datorati pensie.
Buna ziua! Va multumesc de raspuns.
Tin sa precizez ca divortul a avut loc la notar, Nu a fost nevoie sa ajungem in instanta. In ce priveste hotararea divortului cu copii minori, in acesta nu este specificat pana la ce varsta trebuie sa achit pensia alimentara. Fata mea inca isi continua studiile. Problema este ca fostul meu sot incaseaza pensia alimentara intr-un cont al lui, asa cum am convenit la divort, insa fata nu se poate folosi de acei bani, deoarece tatal ei refuza sa ii dea pe motiv ca are nevoie de ei ca sa cumpere mancare. in conditiile in care el este salarizat.
Exista cumva posibilitatea sa achit pensia alimentara intr-un cont al fetei, sau trebuie neaparat sa ii trimit banii fostului sot, asa cum am convenit la notar?
Multumesc !
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti achita pensia intr-un cont al copilului tinand cont ca este majora. Tatal ei nu va poate actiona in justitie pentru neplata deoarece copilul este major, fiind singurul care va poate cere sa ii achitati pensia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamuriri plata pensie de intretinere ionut2425 ionut2425 Buna ziua. Am nevoie de lamuriri intr-o problema de pensie de intretinere. Am divortat in 2003, fetita in varsta de 9 ani a ramas la mama, eu trebuind sa achit ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ContSters184281 ContSters184281 Fiul meu are 20 de ani si anul acesta a renuntat la facultate (anul 2) pentru a se muta in SUA. In acel moment a dat, la cererea mea, o declaratie ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara si dupa majoratul copilului cat timp acesta este inca la scoala YES YES Fica mea mai mare a implinit in iunie 18 ani si mai are de studiat inca 3 ani la liceu si probabil daca va dori,mai departe la colegiu sau universitate 3 sau 4 ... (vezi toată discuția)