avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Fiul meu are 20 de ani si anul acesta a renuntat la facultate (anul 2) pentru a se muta in SUA. In acel moment a dat, la cererea mea, o declaratie notariala prin care renunta la pensia alimentara pentru motivele de mai sus.Mentionez ca pensia alimentara a fost stabilita la divort, si dupa implinirea varstei de 18 ani fosta sotie nu m-a actionat in justitie pentru continuarea pensiei alimentare (institutia unde lucrez a sesizat acest lucru abia dupa 2 ani si EU am cerut ca plata pensiei sa continue pana la depunerea susmentionatei declaratii).
Acum, sunt amenintat de mama fiului meu ca nu aveam dreptul sa fac asa ceva, ca nu am consultat-o si ca imi va cere sa-i platesc taxele scolare in USA daca se va inscrie acolo. In ce masura este posibil sa obtina asta?
Cel mai recent răspuns: ContSters184281 , utilizator 15:38, 21 Decembrie 2012
În nici o măsură ;)

Atât timp cât fiul D-voastră este major, fosta soție nu mai are nici un drept în ceea ce privește solicitarea sau renunțarea la pensie. Singurul în măsură este fiul D-voastră major.

Deci stați liniștit și nu vă faceți griji.
Încercați eventual să-i explicați și fostei soții că după ce fiul D-voastră a împlinit 18 ani, ea nu mai are nici un drept refeitor la pensia acestuia.
nu va poate obliga la efectuarea niciunei plati, dupa varsta de 18 ani, ca si in cazul dvs doar fiul va poate actiona in judecata si doar in Romania, daca isi va continua studiile aici, cursuri de zi, pana la varsta de 26 de ani
Va multumesc din suflet pentru raspuns. NU se pune problema sa nu-mi ajut fiul insa refuz sa o fac la presiuni. Am crezut ca am scapat de ele acum zece ani cand am divortat !
Fosta sotie nu mai e in drept sa va ceara dvs ceva, insa fiul poate reveni cu o cerere de stabilire pensie pt ca e indreptatit sa ceara cat studiaza pana la 26 de ani. Daca nu va ajutati fiul, iar mama-sa ii taie si ea fondurile, e posibil sa se vada nevoit sa va actioneze in instanta.

Multumesc ptr.raspuns.Nu se pune problema sa nu-mi ajut fiiul... Nu o pot face daca studiaza in USA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara madalin073 madalin073 Sunt divortata de sapte ani,am platit pensie alimentara in tot acest timp...anul acesta copilul va implini 18 ani,in hotararea judecatoreasca se specifica ca ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara! RoxyD RoxyD Buna! Dupa divortul de sotul meu (in urma cu 2 ani), fata noastra a hotarat sa ramana cu fostul meu sot, Eu fiind cea care plateste pensia alimentara. De ... (vezi toată discuția)
Prelungire pensie intretinere peste varsta de 18 ani ankka2006 ankka2006 Buna dimineata! Am nevoie de urmatoarea informatie de la dumneavoastra...Baiatul meu implineste anul acesta 18 ani, si este inca elev . Deoarece beneficiaza de ... (vezi toată discuția)