avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Lamuriri plata pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Lamuriri plata pensie de intretinere

Buna ziua. Am nevoie de lamuriri intr-o problema de pensie de intretinere. Am divortat in 2003, fetita in varsta de 9 ani a ramas la mama, eu trebuind sa achit 25% din venitul net. M-am recasatorit in 2005 iar in 2007 s-a nascut fiul meu. Am platit pana in prezent 25% din venitul net, desi in hotararea de divort se specifica plata pana la implinirea varstei de 18 ani a copilului. Din anul 2008 si pana in prezent nu mai stiu nimic despre copil. Am aflat ca s-ar fi mutat in Bucuresti impreuna cu mama ei. Numerele de telefon le-au schimbat, contul de facebook al fetitei este restrictionat pentru mine (nu-l pot accesa, de pe alt cont am putut sa vad contul fetitei) - in esenta nu pot lua legatura cu ea si nici ea nu m-a contactat vreodata in tot timpul acesta. Am cautat pe internet si am aflat ca a terminat facultatea anul acesta dar nu stiu daca frecventeaza cursuri master. Nu stiu nici daca este casatorita. Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac in continuare cu plata - fata implinind varsta de 22 de ani luna aceasta. Pana cand trebuie sa achit plata pensiei de intretinere? Am un cont la Raiffaisen lasat de fosta sotie la incheierea divortului unde depun banii luna de luna. Nu stiu unde se duc banii si daca fata beneficiaza de ei. Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:39, 25 Octombrie 2016
Pana la 18 ani, asa cum scrie in hotarare, atat trebuia sa platiti.
De cand s-a nascut fiul, erati indreptatit sa cereti micsorarea procentului , iar cand a implinit fata 18 ani, pensia trebuia sistata.
Puteati plati apoi prin intelegere cu fata daca isi continua studiile, iar pensia i-ati fi virat-o ei direct.
Sistati acum plata si vedeti ce se intampla, poate cine stie, cu ocazia asta va vedeti sau auziti fiica .
Multumesc pentru raspuns. Din ce am studiat, fara a cere sfatul unui avocat, am aflat ca pensia trebuie platita pana la implinirea varstei de 26 ani sau pana la terminarea studiilor sau pana la casatoria copilului. De aceea am continuat plata pensiei.
din 2008, adica de 8 ani nu mai stiti nimic de copil, de unde stiti ca e la facultate sau a fost sau ca nu a si muncit in timpul asta ?
Nu e nicio problema ca i-ati dat, dar nici nu stiti daca beneficiaza de ei..
Dupa hotararea pe care o aveti, nu mai sunteti obligat de mult.
Legal , aveti obligatia de intretinere daca copilul major fiind mai studiaza si nu se poate intretine. Sistati pensia si va trebui sa va notifice , sa va faca dovada ca mai e in nevoie.
Multumesc pentru raspuns. Am intrat pe situl facultatii si am aflat unde a urmat cursurile si cand a terminat studiile. In acelasi fel am stiut si cand a terminat liceul si notele de la babalaureat. Altceva nu mai stiu.
Cu atat mai mult ca stiti ca si-a terminat studiile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sistare pensie alimentara, copil 18 ani?! ContSters76214 ContSters76214 Buna ziua! Sunt divortata de 3 ani, iar din casnicie au rezultat doi copii (18 ani, respectiv 12 ani) Fiul meu a implini,t in 2 martie, 18 ani. Este elev ... (vezi toată discuția)
Obligativitate intretinere copil major- student- din prima casatorie a sotului dananicole dananicole Buna ziua In anul 2007, cand a divortat, copilul sotului meu din prima casatorie avea 16 ani. Conform sentintei de divort, sotul meu avea obligativitatea ... (vezi toată discuția)
Sistare pensie alimentara DeadMau DeadMau In ce conditii se poate obtine sistarea pensiei de intretinere a unui major la varsta de 24 de ani, care isi termina studiile de master? (vezi toată discuția)