Buna ziua
In anul 2007, cand a divortat, copilul sotului meu din prima casatorie avea 16 ani. Conform sentintei de divort, sotul meu avea obligativitatea achitarii pensiei alimentare " pana la majoratul" copilului, acesta ramanand in ingrijirea mamei sale. Din anul 2009, sotul meu a ramas fara servici, nemaiavand venituri. A continuat achitarea pensiei alimentare pana in anul 2010,la acealasi cuantum stabilit de instanta, cu toate ca nu mai avea venituri. In anul 2010, la varsta de 19 ani, copilul a venit la noi, din cauza neintelegerilor cu mama sa. A ramas la noi , in ingirjirea noastra- casa, masa, imbracaminte, bani de buzunar, etc, pana la terminarea liceului, in anul 2011. L-am inscris la facultate, am achitat noi caminul, mancarea, imbracamintea, bani de buzunar, etc. afland insa cu stupoare ca copilul nu mergea la scoala, pierzand astfel anul. Mentionez ca sotul meu tot nu avea - si nu are nici in prezent - servici. Dupa o discutie normala- avand in vedere ce a facut- copilul a hotarat sa plece de la noi si sa se inscrie- fara a ne consulta in prealabil si fara a ne intreba daca putem sa il sustinem financiar- la o facultate in alt oras.
Intrebarea mea este: sotul meu, neavand venit, si luand in considerare cele enumerate mai sus, trebuie sa intretina in continuare majorul care, are posibilitatea de a lucra si de a se intretine? Eu, ca si sotie a tatalui sau, am vreo obligatie materiala fata de acest copil, in varsta de 20 de ani, pe care l-am intretinut in ultimii 5 ani?
Va multumesc.