avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Activitate bukarest

Activitate bukarest

Răspuns la discuția reabilitare termica
Buna ziua,
Eu locuiesc in Sectorul 3 si la ora actuala se reabiliteaza Blocul in care locuiesc.Condominiu foramt din ( Bloc - 8 Scari- 10 Etaje - 352 apartamente ).
Lucrarile sunt de proata calitate ( Termopane ieftine .Glafuri exterior- tabla de 4 mm ) mizerie cat cuprinde ,sef de Santier arogant nu raspunde punctual la intrebarile adresate ,
Presedintele Asociatiei total dezinteresat !Primaria deasemeni nu trimite Specialisti sa urmareasca stadiul lucrarilor.S-au montat senzori de gaze ,dar nu avem o chitanta fiecare locatar si se calculeza la " Gramada ". La cine ne putem adresa ?
Multumesc anticipat
Răspuns la discuția Reabilitare Bloc
Multumesc,azi voi intreba si Presedintele !
Răspuns la discuția Reabilitare Bloc
Multumesc,azi voi intreba si Presedintele !
Răspuns la discuția Reabilitare Bloc
Multumesc pentru raspuns ! Pentru inceput voi intreba presedintele asociatiei !
In condominiul in care locuiesc ( Bloc cu 10 etaje - 8 scari- 352 apartammente ) se efectueaza rebilitarea termica ( Sector 3 )
Dupa ce s-a tencuit si zugravit fatada acum se inlocuiesc si geamurile cu geamuri termopan - saptamana ce urmeaza !
Intrebarea mea este : glafurile din exterior se vor reface de catre firma care lucreza ,dar cele din interior cine le executa ?
Mai concret : cele din interior intra tot in sarcina constructorului respectiv el suporta aceste reparatii din cheltuiala aferenta reabilitarii sau trebuie eu ca proprietar sa suport aceste costuri ?
Tin sa precizez ca peste 5 ani noi locatarii in functie de venit trebuie timp de 5 ani sa suportam o parte din banii alocati acestei reabilitari.
Ce cadru legislativ reglementeaza asemenea situatii ?

Multumesc anticipat

Răspuns la discuția Reclamatie
Concluzie Finala : La numarul de persoane prezente ( si interesate real de soarta Blocului ) spatiul a fost corespunzator.Au fost si persoane care s-au prezentat la inceputul sedintei si nu aveau actele in regula ( chiriasi,persoane care nu erau inregistrate in asociatie ). S-a clarificat de la inceput statutul lor juridic si din Nr. celor prezenti la inceput ....multi au disparut...am devenit si mai putini ca numar si conform legii acum pot spune ca avem un Presedinte ales prin vot si un CEX. Votul ca atare - Pentru,Impotriva si Abtineri.Totul la vedere si consemnat in proces verbal si in final semnat de cei prezenti cu drept se semnatura conform legii.Legea este foarte explicita si s-a desfasurat totul conform legii. Multumesc pe aceasta cale celor care ( mi-au deschis si mie ochii ) aici pe acest Forum si m-au indrumat sa citesc si sa recitesc LEGEA 196/2018. Este foarte important pentru cei care se implica sa cunoasca acum si aceasta LEGE.
Răspuns la discuția Reclamatie
Pentru inceput multumesc foarte mult pentru precizare si timpul acordat ca sa-mi raspundeti la intrebare.Da sunt intrunite conditiile Ar.48 ( 3 ) din legea 196 / 2018 .Intrebarea am adresat-o ca sa fim siguri ca se va desfasura in conditii ( cata de cat ) normale si ca sa nu ne putem astepta la noi posibile provocari din partea " Procesomanului "....Avem urgent nevoie de un Presedinte si un CEX care sa inceapa munca in folosul Blocului...Inca o data va multumesc !
Răspuns la discuția Reclamatie
Buna dimineata ! Nu vreau sa fiu plictisitor ,dar mai am o intrebare : O Adunare Generala a locatarilor intra sub incidenta Legii nr. 60/1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice ( chiar si reactualizata ) ? Mai concret : Condominiul unde locuiesc este format din 352 Apartamente. Organizatorul ar trebui conform legii Adunarilor Generale sa țină aceasta adunare intr-un spatiu ( sa zicem destul de adecvat ) cum ar fi o sala de clasă.De ce întreb : Vechiul Administrator care a fost destiutuit ne convoca intr-o clasa de scoala foarte aproape de locatia noastra.Noul presedinte si al lui CEX ne-a convocat intr-o scara de Bloc. ( la prima sedinta la fel )
Fonduri sunt destule ( slava Domnului ).Asa cum vad eu problema : el Organizatorul ( Presedintele si a lui CEX ) putea sa procedeze la fel ? Sa ne asigure un spatiu adecvat ? Sau cand se convoaca asa ceva : la 350 de Apartamente poti sa te gandesti ( teoretic ) ca vor participa cel putin 50 de persoane ( asa procedau vechii organizatori )... cei noi nu procedeaza la fel ! Este normal asa ceva ? Sau este premeditat ca sa vina cat mai putini proprietari ....chiar ca nu inteleg. Maine pe data de 31.03.2019 la ora 09.30 suntem convocati intr-o scara de bloc din imobilul nostru ( 8 scari - 10 - Etaje )...Menzionez încă odată : Cei vechi procedau asa...cei noi de ce nu ? Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Reclamatie
Va multumesc foarte mult pentru precizari si timpul acordat ca sa-mi raspundeti ! Va doresc multa sanatate !
Buna seara ! Am intrebare : pe data de 31.03.2019 noi proprietarii trebuie sa alegem si comitetul executiv.Asa cum am scris anterior un locatar ( nu stiu daca este si proprietar in acte,se vechiculeaza ca este sotia lui proprietar in acte ) este cel care a dat in judecata asociatia si se judeca inca.Mentionez ca la ora actuala el este inca membru in comitetul executiv si doreste sa fie reales....deasemeni precizez ca acest cetatean este cam " Procesoman " adica se judeca de ani de zile ( 4-6 ani ) mai cu toti presedintii de asociatie si rezultate concrete si palpabile nu prea are. Ce am inteles este ca acum cu noua lege ( 196/2018 ) el a fost ales in comitetul executiv la ultima adunare generala ( adunare cu o participare foarte restransa si din partea proprietarilor).Doresc sa stiu daca el poate fi reales din nou ( de catre simpatizantii lui ) in conditiile in care el a dat in judecata si actuala asociatie de proprietari ,procesul inca se judeca.nu avem informatii concrte daca el este casatorit cu doamna cu care locuieste ,doamna care este proprietara apartamentulu in acte.Si in final daca si membrii comitetului trebuie sa faca dovada de ( apt medical ..se vechiculeaza ca el ar avea o forma destul de grava de diabet .varsta lui fiind de 65 ani ), este Pensionar si cam Procesoman.....
( Posibila boala : Tulburare organica de personalitate ).Care sunt aspectele legale ( Lege,Paragraf si Articol ) care reglementeaza acest aspect.Noi proprietarii am dori sa se cam termine cu procesele lui si Presedintele care v-a fi ales deasemeni si comitetul executiv sa fie lasati sa munceasca in folosul proprietarilor si ei sa aloce timp,resurse umane si materiale in folosul nostru ca proprietari. Va multumesc anticipat !