Buna ziua,
Am o intrebare : Locuiesc in Bucuresti Sectorul 3 si in blocul in care locuiesc avem un nou Presedinte despre care se vehiculeaza ca ar fi fost ales " nelegal " .Cum pot sa verific informatia eu ca proprietar si unde se poate sesiza aceasta " nelegalitate " daca se adevereste . Mentionez ca locuiesc intr-un bloc de peste 350 de apartamente si ca aici sunt in joc sume mari de bani printre care si antene GSM de la mai multi operatori .Multumesc anticipat
In primul rand se poate verifica chiar la presedinte. Cereti registrul de procese verbale.
Avand in vedere ca presedinte poate fi oricine, cu foarte putine restrictii si, mai ales ca toata lumea fuge de raspunderi, sansele de a fi ales nelegal sunt destul de mici.
Astzi a cut loc Adunarea Generala ! In convocatorul initial lipseste acest paragraf : Va solicităm participarea într-un număr cât mai mare a membrilor asociației, întrucât sunt de luat decizii care privesc întreaga asociație.
Conform legii 196/2018, dacă la convocarea Adunării Generale nu se întrunește cvorumul necesar de 50%+1 din numărul membrilor Asociației de Proprietari, Adunarea Generală se reconvoacă și hotărârile pot fi adoptate, indiferent de numărul membrilor prezenţi, prin votul majorităţii acestora.
Deasemeni in Reconvocatorul fisat astazi lipseste :
Va solicităm participarea într-un număr cât mai mare a membrilor asociației, întrucât sunt de luat decizii care privesc întreaga asociație.
Conform legii 196/2018, la Adunarea Generală Reconvocată hotărârile pot fi adoptate, indiferent de numărul membrilor prezenţi, prin votul majorităţii acestora.
Convocatorul si Reconvocatorul editat " Gresit " sau cu omiterea unor paragrafe din lege mai au valoare juridica ? Multumsc
Motive de suspiciune sunt mai multe !Daca acest " Presedinde interimar " refuza sa imi arate registrul de procese verbale , eu ca proprietar ce metode legale mai am la dispozitie ? In fapt cand o suspiciune se adevereste cui ma pot adresa concret ? Primarie,Politie sau cum se procedeaza ? Ce pot sa fac ca proprietar daca se descopera anumite nereguli...care este procedura legala ? Multumesc.
CipM
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Documentul la care faceti referire nu este un "convocator". Puteti afla din DEX sau din L196/2018 ce inseamna un convocator.
Raspunsurile la absolut toate intrebarile pe care le-ati pus se regasesc in legea amintita, lege despre care vad ca ati auzit.
Fara a cunoaste termenii si conditiile legale nu veti avea cum aprecia corect daca o "suspiciune se adevereste", va veti face de cacao la fel precum in al doilea mesaj al dvs. Nici primul si al treilea mesaj nu sunt prea roz pt ca se bat cap in cap la ce ati scris despre presedinte.
Dvs stiti cel mai bine care e situatia, deci lecturare placuta.
Calitatea de membru
bukarest
Buna seara ! Am intrebare : pe data de 31.03.2019 noi proprietarii trebuie sa alegem si comitetul executiv.Asa cum am scris anterior un locatar ( nu stiu daca ... (vezi toată discuția)