Buna ziua,
Am o intrebare : Locuiesc in Bucuresti Sectorul 3 si in blocul in care locuiesc avem un nou Presedinte despre care se vehiculeaza ca ar fi fost ales " nelegal " .Cum pot sa verific informatia eu ca proprietar si unde se poate sesiza aceasta " nelegalitate " daca se adevereste . Mentionez ca locuiesc intr-un bloc de peste 350 de apartamente si ca aici sunt in joc sume mari de bani printre care si antene GSM de la mai multi operatori .Multumesc anticipat
Buna dimineata ! Nu vreau sa fiu plictisitor ,dar mai am o intrebare : O Adunare Generala a locatarilor intra sub incidenta Legii nr. 60/1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice ( chiar si reactualizata ) ? Mai concret : Condominiul unde locuiesc este format din 352 Apartamente. Organizatorul ar trebui conform legii Adunarilor Generale sa țină aceasta adunare intr-un spatiu ( sa zicem destul de adecvat ) cum ar fi o sala de clasă.De ce întreb : Vechiul Administrator care a fost destiutuit ne convoca intr-o clasa de scoala foarte aproape de locatia noastra.Noul presedinte si al lui CEX ne-a convocat intr-o scara de Bloc. ( la prima sedinta la fel )
Fonduri sunt destule ( slava Domnului ).Asa cum vad eu problema : el Organizatorul ( Presedintele si a lui CEX ) putea sa procedeze la fel ? Sa ne asigure un spatiu adecvat ? Sau cand se convoaca asa ceva : la 350 de Apartamente poti sa te gandesti ( teoretic ) ca vor participa cel putin 50 de persoane ( asa procedau vechii organizatori )... cei noi nu procedeaza la fel ! Este normal asa ceva ? Sau este premeditat ca sa vina cat mai putini proprietari ....chiar ca nu inteleg. Maine pe data de 31.03.2019 la ora 09.30 suntem convocati intr-o scara de bloc din imobilul nostru ( 8 scari - 10 - Etaje )...Menzionez încă odată : Cei vechi procedau asa...cei noi de ce nu ? Va multumesc anticipat.
Pentru inceput multumesc foarte mult pentru precizare si timpul acordat ca sa-mi raspundeti la intrebare.Da sunt intrunite conditiile Ar.48 ( 3 ) din legea 196 / 2018 .Intrebarea am adresat-o ca sa fim siguri ca se va desfasura in conditii ( cata de cat ) normale si ca sa nu ne putem astepta la noi posibile provocari din partea " Procesomanului "....Avem urgent nevoie de un Presedinte si un CEX care sa inceapa munca in folosul Blocului...Inca o data va multumesc !
eugarizan
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Va rog sa precizati care a fost atmosfera si prezenta la aceasta adunare generala , cat despre conditii nu poate fi vorba ; pai unde sa incape intr o scara de bloc atatea persoane si din curiozitate :
cam cati metri patrati are respectivul hol ?
Concluzie Finala : La numarul de persoane prezente ( si interesate real de soarta Blocului ) spatiul a fost corespunzator.Au fost si persoane care s-au prezentat la inceputul sedintei si nu aveau actele in regula ( chiriasi,persoane care nu erau inregistrate in asociatie ). S-a clarificat de la inceput statutul lor juridic si din Nr. celor prezenti la inceput ....multi au disparut...am devenit si mai putini ca numar si conform legii acum pot spune ca avem un Presedinte ales prin vot si un CEX. Votul ca atare - Pentru,Impotriva si Abtineri.Totul la vedere si consemnat in proces verbal si in final semnat de cei prezenti cu drept se semnatura conform legii.Legea este foarte explicita si s-a desfasurat totul conform legii. Multumesc pe aceasta cale celor care ( mi-au deschis si mie ochii ) aici pe acest Forum si m-au indrumat sa citesc si sa recitesc LEGEA 196/2018. Este foarte important pentru cei care se implica sa cunoasca acum si aceasta LEGE.
Calitatea de membru
bukarest
Buna seara ! Am intrebare : pe data de 31.03.2019 noi proprietarii trebuie sa alegem si comitetul executiv.Asa cum am scris anterior un locatar ( nu stiu daca ... (vezi toată discuția)