avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reclamatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reclamatie

Buna ziua,
Am o intrebare : Locuiesc in Bucuresti Sectorul 3 si in blocul in care locuiesc avem un nou Presedinte despre care se vehiculeaza ca ar fi fost ales " nelegal " .Cum pot sa verific informatia eu ca proprietar si unde se poate sesiza aceasta " nelegalitate " daca se adevereste . Mentionez ca locuiesc intr-un bloc de peste 350 de apartamente si ca aici sunt in joc sume mari de bani printre care si antene GSM de la mai multi operatori .Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: bukarest , utilizator 18:14, 31 Martie 2019
Da,multumesc acum am citit legea cu mai mare atentie si m-am lamurit in multe aspecte.
Paragraful invocat de dv referitor la
Va solicităm participarea într-un număr cât mai mare a membrilor asociației, întrucât sunt de luat decizii care privesc întreaga asociație.
,nu conditioneaza participarea la adunarea generala care in fapt reprezinta un drept al membrilor proprietari
Nu exista sanctiune pentru neparticiparea la adunarea generala
Multumesc pentru precizare !
Revin cu o intrebare : Actuala asociatie de proprietari care a convocat Adunarea generala si s-a urarit realegerea Actualului presedinte si a comitetului executiv se judeca inca la Judecatoria sectorului 3 fiind reclamata de un Proprietar. Nu exista inca o hotarare defintiva de la judecatoria Secorului 3.In situatia actuala se poate alege vechiul Presedinte si vechiul comitet executiv ? Aveau dreptul sa convoace o asemenea adunare generala ? Multumesc anticipat.
Se pare ca ori nu ati citit legea 196 ori degeaba ati citit-o ca nu ati inteles nimic din ea.
Convocarea cel putin a unei adunari generale in primul trimestru este obligatorie. Daca un proces dureaza 4-5 ani, ce se intampla? Nu se mai face adunare generala, nu se mai iau decizii, nu se mai fac alegeri, nu mai misca nimeni ca e proces?

Alte discuții în legătură

Calitatea de membru bukarest bukarest Buna seara ! Am intrebare : pe data de 31.03.2019 noi proprietarii trebuie sa alegem si comitetul executiv.Asa cum am scris anterior un locatar ( nu stiu daca ... (vezi toată discuția)
Revocare presedinte de asociatie inca din luna aprilie 2024 am ... Mihai8 Mihai8 revocare presedinte de asociatie Inca din luna aprilie 2024 am demarat procesul de revocare al presedintelui asociatiei de proprietari. am mers din usa in ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari a blocului nu are presedinte de ceva ... Theoleo2009 Theoleo2009 Asociatia de proprietari a blocului nu are presedinte de ceva vreme. Contul a fost inchis si nu se poate deschide altul decât daca administratorul este ... (vezi toată discuția)