avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reclamatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reclamatie

Buna ziua,
Am o intrebare : Locuiesc in Bucuresti Sectorul 3 si in blocul in care locuiesc avem un nou Presedinte despre care se vehiculeaza ca ar fi fost ales " nelegal " .Cum pot sa verific informatia eu ca proprietar si unde se poate sesiza aceasta " nelegalitate " daca se adevereste . Mentionez ca locuiesc intr-un bloc de peste 350 de apartamente si ca aici sunt in joc sume mari de bani printre care si antene GSM de la mai multi operatori .Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: bukarest , utilizator 18:14, 31 Martie 2019
Ok am inteles si multumesc pentru precizare,problema este ca actualul " Presedinte interimar " este in proces cu un locatar ( proprietar ) si el se vrea sa fie ales in functie cu mandat ...cred ca de 4 ani...
Multumesc si sunt partial lamurit ! Mai revin cu o intrebare : Acest Presedinte doreste ca la urmatoarea Adunare Generala pe data de 31.03.2019 sa fie reales in functie cu un mandat conform legii 196/2018. Asociatia de Proprietari se judeca inca la ora actuala cu un locatar ( proprietar ) neexistând încă de la Judecatoria Sectorului 3 o decizie definitiva a Judecatoriei. .Menionez ca acest locatar a dat in judecata Asociatia de Proprietari.In aceasta situatie se poate ca Presedintele sa fie ales ( reales ) cu un mandat conform legii 196/2018 sau daca nu poate sa fie reales care este baza juridica mai precis ce lege prevede asa ceva ?
La punctul 6 ( ultimul ) de pe Reconvocator scrie : Alegerea comitetului executiv si a Presedintelui asociatiei. Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Luni, 25 Martie 2019
bukarest, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu e nicio problema, mai ales in lipsa unei sentinte definitive. Atata vreme cat indeplineste cond art 46 alin (7), si acum si dupa sentinta definitiva, e in regula (+ cond de proprietar, + sa nu fie inrudit cu pers care ocupa deja functii).

Multumesc ! Dumneavoastra faceti referire la : Nu pot fi alese sau numite în funcţie de conducere, administrare ori control din cadrul asociaţiilor de proprietari persoanele care au suferit condamnări, în baza unor hotărâri judecătoreşti rămase definitive, pentru infracţiuni de natură economico-financiară. ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exact. Trebuie sa depuna dovada conf alin (8) sau (9) acelasi articol. Cu placere!

Alte discuții în legătură

Calitatea de membru bukarest bukarest Buna seara ! Am intrebare : pe data de 31.03.2019 noi proprietarii trebuie sa alegem si comitetul executiv.Asa cum am scris anterior un locatar ( nu stiu daca ... (vezi toată discuția)
Revocare presedinte de asociatie inca din luna aprilie 2024 am ... Mihai8 Mihai8 revocare presedinte de asociatie Inca din luna aprilie 2024 am demarat procesul de revocare al presedintelui asociatiei de proprietari. am mers din usa in ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari a blocului nu are presedinte de ceva ... Theoleo2009 Theoleo2009 Asociatia de proprietari a blocului nu are presedinte de ceva vreme. Contul a fost inchis si nu se poate deschide altul decât daca administratorul este ... (vezi toată discuția)