avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reclamatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reclamatie

Buna ziua,
Am o intrebare : Locuiesc in Bucuresti Sectorul 3 si in blocul in care locuiesc avem un nou Presedinte despre care se vehiculeaza ca ar fi fost ales " nelegal " .Cum pot sa verific informatia eu ca proprietar si unde se poate sesiza aceasta " nelegalitate " daca se adevereste . Mentionez ca locuiesc intr-un bloc de peste 350 de apartamente si ca aici sunt in joc sume mari de bani printre care si antene GSM de la mai multi operatori .Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: bukarest , utilizator 18:14, 31 Martie 2019
Multumesc!
Buna seara ! Revin din nou cu o alta intrebare : pe data de 31.03.2019 noi proprietarii trebuie sa alegem si comitetul executiv.Asa cum am scris anterior un locatar ( nu stiu daca este si proprietar in acte,se vechiculeaza ca este sotia lui proprietar in acte ) este cel care a dat in judecata asociatia si se judeca inca.Mentionez ca la ora actuala el este inca membru in comitetul executiv si doreste sa fie reales....deasemeni precizez ca acest cetatean este cam " Procesoman " adica se judeca de ani de zile ( 4-6 ani ) mai cu toti presedintii de asociatie si rezultate concrete si palpabile nu prea are. Ce am inteles este ca acum cu noua lege ( 196/2018 ) el a fost ales in comitetul executiv la ultima adunare generala ( adunare cu o participare foarte restransa si din partea proprietarilor).Doresc sa stiu daca el poate fi reales din nou ( de catre simpatizantii lui ) in conditiile in care el a dat in judecata si actuala asociatie de proprietari ,procesul inca se judeca.nu avem informatii concrte daca el este casatorit cu doamna cu care locuieste ,doamna care este proprietara apartamentulu in acte.Si in final daca si membrii comitetului trebuie sa faca dovada de ( apt medical ..se vechiculeaza ca el ar avea o forma destul de grava de diabet .varsta lui fiind cam 55 -60 ani ) si este cam Procesoman.....
( Posibila boala : Tulburare organica de personalitate ).Care sunt aspectele legale ( Lege,Paragraf si Articol ) care reglementeaza acest aspect.Noi proprietarii am dori sa se cam termine cu procesele lui si Presedintele care v-a fi ales deasemeni si comitetul executiv sa fie lasati sa munceasca in folosul proprietarilor si ei sa aloce timp,resurse umane si materiale in folosul nostru ca proprietari. Va multumesc anticipat !
Ultima modificare: Miercuri, 27 Martie 2019
bukarest, utilizator
Buna ziua ! Revin din nou cu o alta intrebare : pe data de 31.03.2019 noi proprietarii trebuie sa alegem si comitetul executiv.Asa cum am scris anterior un locatar ( nu stiu daca este si proprietar in acte,se vechiculeaza ca este sotia lui proprietar in acte ) este cel care a dat in judecata asociatia si se judeca inca.Mentionez ca la ora actuala el este inca membru in comitetul executiv si doreste sa fie reales....deasemeni precizez ca acest cetatean este cam " Procesoman " adica se judeca de ani de zile ( 4-6 ani ) mai cu toti presedintii de asociatie si rezultate concrete si palpabile nu prea are. Ce am inteles este ca acum cu noua lege ( 196/2018 ) el a fost ales in comitetul executiv la ultima adunare generala ( adunare cu o participare foarte restransa si din partea proprietarilor).Doresc sa stiu daca el poate fi reales din nou ( de catre simpatizantii lui ) in conditiile in care el a dat in judecata si actuala asociatie de proprietari ,procesul inca se judeca.nu avem informatii concrte daca el este casatorit cu doamna cu care locuieste ,doamna care este proprietara apartamentulu in acte.Si in final daca si membrii comitetului trebuie sa faca dovada de ( apt medical ..se vechiculeaza ca el ar avea o forma destul de grava de diabet .varsta lui fiind cam 55 -60 ani ) si este cam Procesoman.....
( Posibila boala : Tulburare organica de personalitate ).Care sunt aspectele legale ( Lege,Paragraf si Articol ) care reglementeaza acest aspect.Noi proprietarii am dori sa se cam termine cu procesele lui si Presedintele care v-a fi ales deasemeni si comitetul executiv sa fie lasati sa munceasca in folosul proprietarilor si ei sa aloce timp,resurse umane si materiale in folosul nostru ca proprietari. Va multumesc anticipat !
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ati precizate de mandat, legat de presedinte.

Trebuie sa stiti ca, legea prevede ca mandatele nu pot fi mai mari de 4 ani, dar durata o decid proprietarii in Adunarea Generala, deci poate fi si 1 an daca se doreste.

Legat de membru, ca sa poata fi ales conform legii el trebuie sa fie proprietar.

Degeaba este casatorit pentru ca prin casatorie nu devine neaparat proprietar.

Cereti in Adunarea Generala sa va faca dovada cu acte ca este proprietar iar daca nu o poate face si este ales, contestati sedinta la primarie.

Eventual incercati sa le deschideti mintea la oameni explicandu-le motivele pentru care nu ar trebui sa fie ales, daca intr-adevar ele exista.

Ar fi interesant de stiut si care sunt motivele pentru care se judeca.

Vedeti d-voastra, chiar daca nu vi se par intemeiate, poate totusi sunt, sau cel putin in opinia lui, a considerat ca sunt destul de intemeiate incat sa isi asume un proces (sau mai multe).

Oricum, daca primaria nu dispune refacerea alegerilor, va ramane doar sa il actionati in judecata dar si asa, legea spune ca pana la o sentinta definitiva, lucrurile raman cum sunt.
Va multumesc foarte mult pentru precizari si timpul acordat ca sa-mi raspundeti ! Va doresc multa sanatate !
Ultima modificare: Vineri, 29 Martie 2019
bukarest, utilizator

Alte discuții în legătură

Calitatea de membru bukarest bukarest Buna seara ! Am intrebare : pe data de 31.03.2019 noi proprietarii trebuie sa alegem si comitetul executiv.Asa cum am scris anterior un locatar ( nu stiu daca ... (vezi toată discuția)
Revocare presedinte de asociatie inca din luna aprilie 2024 am ... Mihai8 Mihai8 revocare presedinte de asociatie Inca din luna aprilie 2024 am demarat procesul de revocare al presedintelui asociatiei de proprietari. am mers din usa in ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari a blocului nu are presedinte de ceva ... Theoleo2009 Theoleo2009 Asociatia de proprietari a blocului nu are presedinte de ceva vreme. Contul a fost inchis si nu se poate deschide altul decât daca administratorul este ... (vezi toată discuția)