Ați scăpat cu vederea toate necazurile aduse de ghenele cu tubulatura, care dezvolta miros, gândaci, șobolani.... Pericol de îmbolnăvire!!! Aia se urca și mai sus, ca să știți!!!! Liftul nu sta nereparat, iar gunoiul f simplu afara la ghena exterioara amenajata corespunzator, Nu mai suntem ca acum 30 de ani sa aruncam fără sac, din găleată direct... (aia cu probleme încă o fac, stiu, direct din găleată pe tubulatura).. Sticle., borcane. ZGOMOT!! Cu sac menaj,, legat, -lift-Afara la ghena...De ce susțineți mizeria din acest spațiu?, ininteriorul scării miroase f urat Civilizația cere sacrificii, aerul curat s ar schimba în scara, gândacii nu ar mai sta ca la plaja cu burțile n sus, de șobolani nu mai spun cât sunt de periculoși odată innaditi... Aceste tubulaturi sunt urate, vechi, puturoase, FOCARE DE INFECTIE... Normele de igienă nu sunt respectate în aceste spații, pt ca se știe.. sunt și asociații, locatari care nu sunt gospodari, ba chiar sunt indiferenți și lasă totul la voia întâmplării... și arunca cum apuca, astfel gunoiul zace bine mersi masa la orătănii..
FOARTE BINE CA PRIMĂRIILE POATE SA FACĂ ASA CEVA... Eu sunt pentru desființare, deoarece sunt o mizerie constantă purtătoare de viruși, microbi, aer toxic, plus imagine dezgustătoare.... PRIMĂRIA TREBUIE SA ÎNDEPLINEASCĂ NORMELE LEGALE ȘI IGIENO-SANITARE. DSP SA NCEAPA CONTROALELE... CE AȘTEPTĂM? COVID20? #România #trezeste_te
Ghenele cu tubulatura sunt într-adevăr o piedica în colectarea selectiva, dovada am eu și alții ca mine, mormane de gunoaie amestecate.. De Sus nu l vede nimeni cum arunca, DOAR Dumnezeu!!!!
PetruD a scris:
Primaria vrea sa forteze toti locuitorii ca sa depuna gunoiul deja sortat. Nu vrea sa-i convinga sau sa-i educe, vrea sa-i forteze. De aceea a gasit cea mai usoara metoda sa rezolve problemele, cel putin teorectic.
Faptul ca incearca sa faca educatie cu forta si ca incalca prevederile legilor de care am vorbit nu conteaza. Nici faptul ca gunoiul este compactat amestecat in aceeasi masina si abia la depozit se incearca o sortare.
Locuitorii de la blocurile mari au platit si platesc un impozit mai mare pentru ca au dotari cu lift si instalatie de colectat gunoiul. Pentru unii aceste dotari au fost motivele pentru care si-au cumparat apartamentele.
Bineinteles, nimeni nu s-a gandit ca lifturile sunt adesea defecte iar persoanele in varsta sau cu handicap care traiesc singure n-au nici o sansa sa cobore 8-10 etaje ca sa duca gunoiul.
Si nu din cauza ca nu doresc selectarea gunoiului ci pentru ca autoritatile prefera sa incalce legea numai ca sa raporteze ca sunt europene.
Hotararea de a desfiinta ghenele de gunoi si fortarea locuitorilor este o gaselnita locala nefiind prevazuta prevazuta nici macar in Legea 224/2008 - privind serviciului de salubrizare a localitatilor sau in oricare alte legi privind colectarea/reciclarea deseurilor sau protectiei mediului.