avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Activitate anton grigore

Activitate anton grigore

Multumesc pentru raspunsurile primite. Sper sa se rezolve cu aceste solutii.
Anton Grigore

P.S. Cat de curand am sa formulez si alte nelamuriri asupra unor situatii (de care m-am lovit de-a lungul timpului) legate de intocmirea actelor notariale.


La incheierea unui contract de vanzare-cumparare se solicita de la cartea funciara un extras de autentificare, care are valabilitate de 5 zile lucratoare de la data solicitarii si care, din cate am inteles, blocheaza orice alta operatiune pe acest termen de 5 zile.
Intrebare: pot merge cu acel extras la alt notar (nu cel care l-a solicitat de la CF) ? Primul notar are o problema de sanatate.
Buna ziua,
Acum 2 ani am contractat un apartament intr-un bloc ce urma sa se construiasca. Blocul e gata, apartamentul e gata, nu e facuta racordarea la reteaua electrica. Se pare ca se va face, dar se mai intarzie. Ma aflu in faza de incheia contractul (ma chinui de vreo 2 luni), iar notarul imi explica, ca, pe langa alte acte pe care trebuie sa le prezinte firma constructoare, trebuie sa existe si un proces verbal de predare primire a constructiei, pv. ce se incheie intre constructor si primarie.
Firma constructoare imi spune ca acest proces verbal nu se poate face decat dupa racordarea si la reteau electrica.
Intrebari:
1) pot incheia contractul adaugand o nota referitoare la acest pv.?
2) autorizatiile de constructie aprobate de primarie exista. Ce se poate intampla? N-ar mai fi valabil contractul de v-c ?
3) Ce alta solutie sau varianta ar fi?

Cu multumiri, Anton Grigore

Multumesc pentru raspuns.
As mai avea o intrebare catre dumneavoastra sau catre oricine ar pute sa ma lamureasca.
Sunt convinsa ca am dreptul sa stiu in ce stadiu se afla contractul de racordare cu ENEL-ul sau cel cu firma de montaj a liftului. (liftul este montat, dar nu este dat in functiune pe motiv ca nu se poate incheia contract de intretinere decat cu asociatia de proprietari). Cum sa procedez? Ce sa solicit?
Cu multumiri, Anton Grigore
Buna ziua,
As dori sa primesc raspuns de la un specialist in drept si/sau economie, fiscalitate la problema mea.

Acum 2 ani am platit integral pretul pentru construirea unui apartament de catre o firma de constructie, precum si jumatate din pretul unei parcari.
In acest moment blocul este gata, apartamentul meu este finalizat cu toata cablaraia in interior. Blocul nu este racordat la reteaua electrica a orasului (firma de montaj urmand sa faca proiectul si racordarea).
Sunt chemata sa achit diferenta la parcare si sa inchei contractul final de vanzare-cumparare.
Retinerea mea a pornit de la neracordarea la reteaua de energie electrica si intre timp am aflat ca firma este declarata in insolventa.
Datorita creditelor facute in banca de firma constructoare, apartamentele sunt ipotecate bancii, urmand a fi scoase de sub ipoteca in momentul vanzarii.
Apartamentul meu, este scos de sub ipoteca in acest moment.
Ce ar fi bine sa fac? Sa astept finalizarea racordarii la curent, ceea ce ar insemna luni si nesiguranta ca nu se executa din lipsa de fonduri, sau sa inchei contractul ?? Este posibil sa nu am curent in vecii vecilor decat daca achitam noi, proprietarii blocului imensa taxa catre firma de montaj.
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri, Anton Grigore.

P.S. Solutia unui proces in justitie nu ma incanta. Recuperarea banilor de la o firma si asa insolvabila nu poate fi o solutie.
Răspuns la discuția cadastru - suprafata diferita.
Nu exista o intabulare conform ultimelor reguli. Exista schite atasate cu suprafata identica cu cea specificata in contractul de V-C. Acum am refacut cadastrul cu un specialist care s-a ocupat de toata documentatia. Am PV. semnate de vecini pentru recunoasterea limitelor. Intrebarea mea era : ce ar trebui sa mai fac astfel incat sa nu am suprafete diferite inscrise in cadastru si in actul de proprietate?

Multumesc
Am fost pusa in situatii diferita la interval de 2 ani, si anume:
1) In primul caz, suprafata din cadastru era mai mica decat cea din contractul V-C; contractul fusese facut cu mult timp inainte cand nu se cerea cadastru; la impozite si taxe mi s-a spus ca nu are importanta cadastrul si ca trebuie sa-mi ia impozit conform contractului acesta fiind pentru el actul legal.

2) In al 2-lea caz, suprafata masurata este mai mare decat in contractul de V-C, si conform schitelor vechi. Nici in acest caz nu exista cadastru ci schite f. vechi atasate la contract. Am intocmit Procesul verbal cu vecinii pentru recunoasterea granitelor (cf. ordinului 134/2009) . Intrebarea mea este ce alti pasi trebuie facuti pentru a avea toate actele in regula. Desigur la impozite si taxe se vor face modificari conform cadastrului, dar eu raman in continuare cu doua acte pe acelas teren (si imobil) in care sunt inscrise suprafete diferite si anume cadastrul si contractul de V_C. Tot istoricul se refera la aceeasi suprafata mai mica.

Nota: este vorba de teren intravilan (imobil plus curte)
Va multumesc de pe acum pentru eventuale raspunsuri, Anton Grigore

Răspuns la discuția taxa pe habitat
Este adevarat ca in Constanta se plateste aceasta taxa , dar separat de impozit. Ea se comunica anual sau trimestrial si se incaseaza la fel. Nu se plateste in plus nimic la firma de salubrizare. Este ceea ce in Bucuresti se colecteaza direct de Rebu. Cred ca in Constanta se obtine un avantaj ca se achita in acelas loc si in acelas timp cu impozitul pe cladiri. Numarul debitorilor de urmarit este mai mic sau chiar este 0. Probabil ca la mijloc sunt si contractele incheiate intre primarie si firma de salubrizare si clauzele trecute in contract. Consider ca este o metoda care rezolva si problema beneficiarului. Nu exista contract intre locuitorul Constantei si firma de salubrizare ci numai o declaratie data de beneficiar a numarului de persoane ce locuiesc la acea adresa si daca se incadreaza la un articol de lege prin care are dreptul la scutiri de la plata taxelor.

Sarbatori cu bine!
Răspuns la discuția evacuare

Sarbatori cu bine!
Incerc sa lamuresc cate ceva si in final sa imi dau o parere.

Executorul raspunde: n-am voie sa le las in strada, trebuie sa le luati in custodie. Am cerut consultanta la terte persoane cu calificare necesara. Mi s-a raspuns ca articolul de lege (??) nu interzice scoaterea in strada, dar nici nu-l absolva pe executor de eventuale reclamatii ale debitorului. Este adevarat ca spatiul nu poate fi folosit mai ales ca este un dezastru lasat in urma, dar nici nu vad de ce ar cheltui creditorul bani de depozitare intr-un alt spatiu? Totusi asta va fi solutia. Cred ca legea lasa creditorul la voia intamplarii: adica poate fi tarat in tribunale, politie si mai stiu eu unde cu toata dreptatea pe care o are. Ca un "Stan patitul" as fi avut nevoie de acte normative care sa imi dea mai multa siguranta ca ceea ce fac nu are interpretari, eu nefiind o persoana certata cu legea si nici lovindu-ma pana acum de asemenea situatie. Asa ca,... cu Dumnezeu inainte!

Dupa dezastrul gasit la fata locului, cred ca in situatia unei evacuari, executorul ar trebui sa cheme, pe langa jandarmi si politie, si furnizorii de utilitati care trebuie sa-si r ecupereze banii de la cei care au beneficiat de acele utilitati, si Sanepid-ul care sa intocmeasca pe loc un proces verbal cu amenzile de rigoare si cu executare pe loc. Altfel, tot creditorul ar trebui sa deschida procese pe cheltuiala proprie din care nu se stie cu ce castig de cauza va iesi si mai nesigur daca isi va recupera banii.

Deci incaodata , cred ca este nevoie sa se umble la articolele de lege in asa fel incat si "noi, opinca" sa ne putem recupera cheltuielile intr-o forma simpla si in scurt timp.

Cu multumiri pentru comentarii si respect pentru profesia dumneavostra, Anton

Răspuns la discuția evacuare
Actiunea a pornit printr-o cerere de suspendare a evacuarii, cerere facuta tardiv si care nu a putut anula executarea. Oricum, era deja a 2-a notificare. Nu exista motive de contestare a actului de evacuare. Se incearca numai tergiversari pe diverse motive.
Eu multumesc oricum pentru raspunsuri. Mie mi-au fost de folos.