avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... extras carte funciara - autentificare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

extras carte funciara - autentificare

La incheierea unui contract de vanzare-cumparare se solicita de la cartea funciara un extras de autentificare, care are valabilitate de 5 zile lucratoare de la data solicitarii si care, din cate am inteles, blocheaza orice alta operatiune pe acest termen de 5 zile.
Intrebare: pot merge cu acel extras la alt notar (nu cel care l-a solicitat de la CF) ? Primul notar are o problema de sanatate.
Cel mai recent răspuns: anton grigore , utilizator 11:46, 7 Iunie 2010
Da, puteti merge si la alt notar
In termenul de 5 zile, da. Daca expira termenul de 5 zile trebuie sa mergeti la Cartea funciara competenta ca sa cereti altul.
da notarul unde doriti incheierea ctului trebuie sa il solicite notarului care a obtinut extrasul, iar acesta va trebui sa ii dea o negare din care sa rezulte ca a fost folosit la incheierea unei op juridice acest extras, dupa il va trimite biroului notarial care l-a solicitat.
Multumesc pentru raspunsurile primite. Sper sa se rezolve cu aceste solutii.
Anton Grigore

P.S. Cat de curand am sa formulez si alte nelamuriri asupra unor situatii (de care m-am lovit de-a lungul timpului) legate de intocmirea actelor notariale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actele necesare cumpararii aaa123 aaa123 daca doresc sa cumpar un imobil, ce acte,documente,trebuie sa mi se prezinte, sa primesc, ca sa fiu sigur ca imobilul e \"ok\"? (vezi toată discuția)
Cump pot bloca o carte funciara mpentru a preveni ori ce inscrieir in sarcini? victoria armina victoria armina doresc in un fel sau altul ca sa blochez cartea mea funciara pentru a preveni ori ce modificare sau inscriere in sarcini a unei persoane ,societati ,sau ... (vezi toată discuția)
Referitor intabulare si (c.f.) patitul 2 patitul 2 Buna seara, Am o intrebare referitor la obligativitatea semnarii primirii unui exemplar de C.F. autentic , ca sa primit exemplarul original de la ... (vezi toată discuția)