avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Activitate Dr G

Activitate Dr G

Buna ziua! In 2023 am avut 2 microintreprinderi. La sf lunii decembrie una am cedat o sotului meu. Am depus documentele la sfarsitul lunii decembrie iar modificarea la registrul comertului a fost efectuata la inceputul lunii ian. In aceste conditii tb sa trec cu una din firme la impozit pe profit?

Buna ziua! Am contract cu firma de distributie. Apometrul este situat tot pe o proprietate privata, parcarea unui bloc, proprietate deschisa. Este vorba despre apometrul care deserveste casa situata in spatele blocului.
Furnizorul a venit, a constatat o avarie la teava care mi revine mie, a reparat o, a desigilat si resigilat apometrul, toate asestea fiind facute farea ca eu sa am habar de ceva. Cumva m am trezit cu factura.

Adam Grecu a scris:

Nici nu dati amanunte.
Ce trebuie inteles? Daca avem aplicat un sigiliu, nu vine orcine si-l desigileaza.
Dvs. ziceti ca l-a desigilat firma distribuitoare. Aveti contract de furnizare cu aceast distribuitor, pentru ca doar in aceste conditii putem vorbi despre actiunea furnizorului ?
Nu cred ca este cazul de o locuinta la bloc, pentru ca contractul de furnizare este incheiat cu as. prop.
Chiar nu inteleg - apometrul este situat pe proprietate privata, vine furnizorul, desigileaza apometruln - in lipsa proprietarului...
Parca mi-aduc amninte sunteti persoana care a fost obligata sa achite 1700 mc de apa?
Era bine sa continuati pe acelasi topic...
Aveti o situatie complicata, mai recititi prevederile contractuale - dreturi si obligatii de ambele parti.

Buna seara! Este permisa desigilarea unui apometru si resigilarea lui de catre firma distribuitoare de apa fara ca proprietarul sa fie de fata? Este vorba despre un apometru situat pe o proprietate privata.
Răspuns la discuția Pierdere de apa
Buna ziua, in acel camin sunt cca 20 de cm lungime de teava, dupa apometru, care imi revin mie conform contractului si acolo a avut loc avaria.
Discuție Pierdere de apa
Buna ziua!
Am urmatoarea situatie. Stau la curte si caminul de apometru este in parcarea unui bloc. In urma cu cca 1 saptamana s a oprit apa. Am sunat la firma de distributie sa i intreb daca este vre o avarie. Mi au spus ca nu stiu. Dupa 30 min s a reluat furnizarea cu apa. Dupa 2 zile de la acest incident sunt sunata de la departamentul de facturare sa fiu rugata sa verific apometrul intrucat cel care a citit apometrul din cadrul firmei a inregistrat un consum ireal de mare, cca 1700m3. Nu aveam posibilitatea sa verific si i am rugat sa trimita ei pe altcineva in ziua urmatoare. S a deplasat un domn la locatie si a constatat ca intexul este real su un consum de 1700 m3. De asemenea domnul mi a comunicat ca a fost o avarie pe partea mea de teava, ca au reparat o in urma cu cateza zile si eu trebuie sa platesc acest consum.
Mentionez ca se observa montarea unei piese de metal pe teava care imi apartine legal si schimbarea sigiliului la apometru. Nu am fost informata nici o clipa ca ar fi avarie pe teava care imi apartine. Cand am intrebat unde s a dus atata apa, fiind vorba totusi de un volum enorm, mi s a spus ca in canalizare. Caminul are pe fund o teava de scurgere de 3/4 care probabil comunica cu canalizarea. Am citit prevederile legale care spun ca astfel de camine trebuie prevazute cu sifon. Cum au dimensionat teava de scurgere astfel incat sa permita pierderi uriase fara nici un semn/exteriorizare. Cum pot sa ma ptotejez de astfel de incidente. Nu pot verifica apometrul zilnic, este intr un camin cu capac metalic, pe alta proprietate, frecvent sunt masini parcate deasuora.
Ce pot face in aceste conditii?
Buna ziua,
Intentionez sa achizitionez o cladire de cca 200 m2 de la o persoana fizica pe firma platitoare de tva. In cazul vanzarii ulterioare a acestui imobil catre o persoana fizica eu trebuie sa returnez catre stat tva 19%?
Daca firma devine neplatitoare de tva dupa un timp si realizez vanzarea catre persoana fizica mai datorez statului tva?
Va multumesc!

Cornel Vasile a scris:

In aceasta situatie nu veti pierde indemnizatia de crestere copil, intrucat sumele încasate sunt pe societate și nu pe persoana fizica.

Buna ziua! Sunt in concediu crestere copil cu contractul de munca suspendat de la angajatorul principal ( spital). Am un srl cu caen 8622 la care sunt asociat unic si administrator. SRL ul nu are nici un angajat. As vrea sa inchei un contract de prestari servicii cu o alta firma si sa dau consultatii o data pe saptamana. Voi face factura pt serviciile prestate. In aceasta situatie pot pierde indemnizatia de crestere copil?
Va multumesc pentru raspuns! Nu inteleg,insa, cum pot face contractul de vanzare cumparare. Asociatia de proprietari va elibera adeverinta cu datorii. Legea asociatiilor de proprietari prevede
în cazul existenţei unor datorii către asociaţia de proprietari sau către furnizorii de utilităţi publice în cazul facturării individuale a serviciilor, notarul public va autentifica actul de înstrăinare dacă dobânditorul acceptă expres că va prelua în întregime toate debitele înstrăinătorului către asociaţia de proprietari, precum şi toate debitele către toţi furnizorii de utilităţi publice. In aceste conditii eu ce pot face?
ynocentta a scris:

Atat timp cat asociatia de proprietrai nu a inteles sa desfasoare procedura de recuperare debite,respectiv sa instituie privilegiu imobiliar si actiune in instanta,dv nu datorati obligatii pentru debite care nu va apartin
Dv puteti datora obligatii catre asociatia d eproprietari strict d ela momentulachizitiei bunului imobil
Daca asociatia de proprietari nu a inteles in termen legal sa parcurga procedura recuperarii debitului este in culpa

Buna seara! Ma confrunt cu urmatoarea situatie. Am cumparat un apartament prin licitatie de la o casa de insolventa. Apartamentul are datorii mari catre asociatia de proprietari, datorii care nu sunt trecute in cartea funciara. Suntem in punctul in care trebuie sa facem contractul de vanzare cumparare. Casa de insolventa nu doreste sa plateasca aceasta datorie. Legea asociatiilor de proprietari spune ca in cazul existentei unei datorii, notarul poate autentifica contractul de vanzare cumparare doar daca cumparatorul accepta expres ca va prelua datoriile. Legea insolventei prevede ca imobilul se vinde liber de orice sarcini. Eu ce pot face in aceste conditii, sa fiu sigur ca aceste datorii nu imi revin. Va multumesc!