avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Tva intre persoane fizice si firme
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Tva intre persoane fizice si firme

Buna ziua,
Intentionez sa achizitionez o cladire de cca 200 m2 de la o persoana fizica pe firma platitoare de tva. In cazul vanzarii ulterioare a acestui imobil catre o persoana fizica eu trebuie sa returnez catre stat tva 19%?
Daca firma devine neplatitoare de tva dupa un timp si realizez vanzarea catre persoana fizica mai datorez statului tva?
Ultima modificare: Duminică, 29 Ianuarie 2023
Dr G, utilizator
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 20:00, 29 Ianuarie 2023
Daca vindeti ulterior peste 1 an , nu veti factura cu TVA ( e livrare scutita ).
Daca e sub 1 an se va vinde cu 19% catre PF.

Daca firma devine neplatitoare de TVA nu se va mai datora TVA dar daca depasiti din nou 300.000 lei veti avea inregistrarea din nou cu TVA a firmei. ( asta daca veti vinde mai repede de 1 an ) .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare in scopuri de tva pentru vanzari online? jamesbond12 jamesbond12 Buna ziua, Societatea noastra are ca obiect de activitate comertul, cu amanuntul, si vinde produse prin case de comenzi/internet. Am fost informati de catre ... (vezi toată discuția)
Colectare tva privind imobile achizitionate de la pers fizice Bbianca Bbianca Buna ziua, In cazul in care o SOC vrea sa vanda un imobil(constructie 2009) achizitionat de la o persoana fizica ,colecteaza TVA? Mentionez ca vanzarea se va ... (vezi toată discuția)
Cota tva vanzare cladire tinan2009 tinan2009 Buna ziua, care sunt cotele de tva aplicabile pentru vanzarea unui apartament nou construit (pentru care a dedus tva la investitii ) de catre o societate ... (vezi toată discuția)