avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1214 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Cota tva vanzare cladire
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Cota tva vanzare cladire

Buna ziua,
care sunt cotele de tva aplicabile pentru vanzarea unui apartament nou construit (pentru care a dedus tva la investitii ) de catre o societate comerciala inregistrata in scopuri de tva catre o alta societate inregistrata in scopuri de tva?
Cel mai recent răspuns: Radu Varciu , Consultant fiscal 09:50, 2 Aprilie 2019
Cota de TVA in acest caz este 19%. Dar se aplica obligatoriu taxarea inversa.
La art.291, alin.(3),lit c) Cod Fiscal, este prevazuta taxarea cu 5% a vanzarii catre persoane fizice, cu respectarea conditiilor de 120 mp si 450.000 lei, fara a fi menionata conditia de cladire noua sau nu, ci se foloseste meniunea de "cladire locuibila in momentul livrarii".
Asta ar presupune sa fac si regularizarea tva, presupun, deoarece am dedus cota de 19% cand am facut investitia.
Dar sunt obligat, ca si firma, sa aplic cota de 5% in momentul vanzarii catre persoana fizica, sau as putea aplica taxarea cu 19% ?
1). Dvs prima data ati spus ca o firma vinde un apartament altei firme. Acest aspect fiscal l-am lamurit.
2) . In cazul in care vindeti unei persoane fizice cu cota de tva de 5% nu trebuie sa faceti absolut nicio regularizare desi ati realizat investitia cu cota de tva de 19%. Asa ca puteti vinde linistit persoanei fizice cu tva 5%, cu conditia sa fie indeplinite conditiile necesare, evident.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aplicare tva constructii Ginagi Ginagi Societate comerciala platitoare de TVA construieste un bloc de locuinte si vinde apartamente noi catre persoane fizice si juridice.Catre persoane fizice ... (vezi toată discuția)
Taxare inversa la cumpararea unui apartament. Stadva Stadva Buna seara ! Intentionez sa cumpar un apartament . Azi am primit un draft de antecontract de la dezvoltator in care se mentioneaza ca imobilului ii sunt ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil din patrimoniul societatii cristinaj cristinaj Buna ziua, Societate platitoare de TVA doreste sa vanda un imobil din patrimoniu achizitionat in august 2015.(sub 120mp, pret vz 95000 EUR). la data ... (vezi toată discuția)