avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Activitate paul13andrei

Activitate paul13andrei

Un srl care face comert online si are spre vanzare produse aprobate din punct de vedere medical, dar nu sunt medicale, are nevoie de vreun aviz de functionare?
Pentru vanzarea de produse precum pasta de dinti, periute de dinti si dispozitive de albire dentara prin firma SRL, care sunt procedurile si certificatele necesare?
Răspuns la discuția Girant


SM LEGAL CONSSULT a scris:

Odata ce v-ati exprimat acordul de a gira cu bunurile si veniturile proprii o persoana care face un imprumut, in acel moment ati garantat acel imprumut ca in caz de neplata veti suporta acele debite. Poate doar in instanta sa se mai poata face ceva dar putine sanse

Multumesc frumos
Discuție Girant
Buna ziua!
Daca am semnat un contract la banca ca girant pentru o persoana, si as dori sa ma retrag de pe contract, dar nu reusesc sa dau de persoana in cauza, ce as putea sa fac?
Răspuns la discuția SRL - CAEN si administrator


„Hulea Ionuț-Marius” - Cabinet de Avocat a scris:

Bună seara.

Contează prea puțin ce pare sau nu logic... contează ce spune legea.
Dvs. aveți posibilitatea să fiți asociat unic și să numiți un administrator, care să fie numit în conformitate cu prevederile legale. Administratorul doar administrează afacerea, în conformitate cu deciziile asociatului unic. În atare situație, nu văd cu ce v-ar împiedica să porniți o afacere în domeniul acesta.

Cu stimă,
Av. Hulea Ionuț-Marius


Oh, asa da. Acum am inteles
Multumesc frumos!
Răspuns la discuția SRL - CAEN si administrator

„Hulea Ionuț-Marius” - Cabinet de Avocat a scris:

Bună ziua.

Da. Administrator poate fi doar un doctor iar obiectul CAEN este sub condiție.

Cu stimă,
Av. Hulea Ionuț-Marius

Multumesc pentru raspuns
As dori, daca se poate, mai multe informatii. Nu mi se pare logic, avand in vedere ca pot angaja pe firma cadru calificat pentru prestare de serviciilor medicale; de ce trebuie ca si administratorul sa aiba calificare de doctor, avand in vedere ca se ocupa de administrarea societatii, nu de prestarea serviciilor prorpiu zis
Ca o firma srl sa aiba caen pe servicii medicale si sa elibereze facturi pentru servicii medicale, e nevoie ca administratorul sa fie neaparat doctor?
Răspuns la discuția Demisia la zi
Multumesc frumos pentru tot, a fost de mare ajutor :)
Răspuns la discuția Demisia la zi
Eu cred ca doar unul dintre ele a fost inregistrat, cel fara clauza, celalalt care contine clauza cred ca a fost doar un obiect de manipulare. Oricum, omul a inceput sa trimita mesaje la clienti spunand ca nu sunt de incredere si ca nu mai fac parte din echipa firmei, iar acest lucru spune destule despre el. In fine, am trimis azi cerere de incetare a contractului prin posta asa cum m-ati sfatuit.

Ionut.ion a scris:

App., cu celalalt contract ce se va intampla daca dvs. nu va prea intelegeti cu angajatorul?

Răspuns la discuția Demisia la zi
Multumesc